Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ВМС попередили про початок полювання на пускові установки ракет "Циркон"
commentss НОВИНИ Всі новини

У ВМС попередили про початок полювання на пускові установки ракет "Циркон"

Спікер Військово-морських сил ЗСУ Плетенчук заявив, що в якийсь момент пускові установки ракет "Циркон" будуть знищені

27 березня 2024, 11:50
Поділіться публікацією:

Робота з виявлення та знищення пускових установок російських ракет "Циркон" ведеться і продовжуватиметься. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "Еспресо" заявив речник Військово-морських сил ЗСУ, капітан 3 рангу Дмитро Плетенчук.

У ВМС попередили про початок полювання на пускові установки ракет "Циркон"

Ракета "Циркон". Фото з відкритих джерел

"Насправді це складна мета. Пускові мобільні, і зловити їх під час пусків досить складно. Адже вони розвертаються, запускаються і одразу залишають позиції. Звичайно, ця робота триває і продовжуватиметься. У якийсь момент вони будуть знищені", — повідомив Плетенчук.

За його словами, відповідні пускові шахти "уніфіковані".

"Теоретично росіяни можуть запускати з кораблів не лише ракети "Калібр", – сказав Дмитро Плетенчук.

Зазначимо, у свою чергу речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш під час ефіру "Радіо Свобода" висловив думку, що можливе застосування Росією ракет "Циркон" свідчить про дефіцит інших ракет. Крім того, Євлаш зазначає, що Кремль міг у такий спосіб перевірити українську систему протиповітряної оборони. Ілля Євлаш пояснив, що остаточно невідомо, чи Росія застосувала ракети "Циркон" для ударів по Україні і ця інформація з'ясовується в науково-дослідному центрі. Проте Євлаш зазначає, що застосування "Циркона" свідчить про значний брак ракет інших типів у Росії.

"Те, що вони їх застосовують, найімовірніше, свідчить про те, що вони вже мають дефіцит зброї, інакше вони б їх не використали. Взагалі, цей тип ракет є протикорабельним, і він застосовується лише в окремих випадках", — сказав Ілля. Євлаш.

Читайте також на порталі "Коментарі" — керівник лабораторії військових досліджень КНДІСЕ Андрій Кульчицький заявив, що російська ракета "Циркон" не виконує бойового завдання. Крім того, за словами експерта, Україна здатна збивати такі ракети.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини