Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Верховній Раді відреагували на електронні повістки для мобілізації: чи буде це працювати
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді відреагували на електронні повістки для мобілізації: чи буде це працювати

Чи будуть працювати електронні повістки для мобілізації в Україні та які існують альтернативні рішення для пошуку ухилянтів.

11 грудня 2023, 10:20 comments2078
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Верховній Раді обговорюють можливі зміни до порядку проведення мобілізації в Україні. Одна з ідей, яка була озвучена – електронні повістки через застосунок "Дія", або за допомогою електронних листів. Соломія Бобровська, яка входить до комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки прокоментувала можливість таких змін.

У Верховній Раді відреагували на електронні повістки для мобілізації: чи буде це працювати

Чи будуть працювати електронні повістки для мобілізації в Україні. Фото з відкритих джерел

Соломія Бобровська в ефірі телемарафону пояснила, що ідея електронних повісток її здивувала. На її думку, така "історія не буде працювати".

"Електронні листи — кому вони будуть надсилатися, на яку пошту, на які скриньки, робочі-неробочі", — заявила Соломія Бобровська.

Народна депутатка, яка представляє фракцію "Голос" вказує, що електронними листами не буде можливості посилити мобілізацію в Україні.

"Я не вбачаю, що це може бути дієва робоча історія, і таким чином точно чоловіків не знайдеш і не доправиш до ТЦК. Ця історія, як на мене, буде тотально неробоча", — зауважила Бобровська.

Також народна депутатка відкинула ідею електронних повісток через застосунок "Дія". В такому випадку застосунок просто будуть видаляти з телефону. Як можливу альтернативу Соломія Бобровська називає рекомендовані листи, які б приходили б на адресу можливого військовозобов’язаного. Однак навіть такий метод народна депутатка називає не ідеальним, який повинен мати чітке законодавче визначення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського відреагували на вручення повісток у спортзалах.

Також "Коментарі" писали про колишнього командира "Айдара", який назвав місто в якому найбільше ухилянтів від мобілізації в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

11 грудня 2023, 10:52

Країною керує найбільший ухилянд у світі. Мільйони чиновників звільнені від мобілізації. Величезна опричніна мовного омбудсмена, держпраці, контролерів комендантської години, тепер електронних контролерів. Все це лохміття не йде на війну воно контролює і штрафує. Хто і за що воює? Нехай подивляться, як офіцери щомісячно збирають данину щоб частина знаходилась далі від передовій і все це вертикально і йде на гору.


Новини