Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Верховній Раді розповіли, хто просив виключити демобілізацію з нового закону
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді розповіли, хто просив виключити демобілізацію з нового закону

Народний депутат Олександр Завітневич пояснив, чому ВР виключила пункт про демобілізацію з закону про мобілізацію в Україні.

12 червня 2024, 13:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Очільник парламентського комітету з нацбезпеки, оборони і розвідки та депутат від "Слуги народу" Олександр Завітневич заявив, що головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, міністра оборони Рустем Умєров та інші просили виключити пункт про демобілізацію з нового закону про мобілізацію в Україні.

У Верховній Раді розповіли, хто просив виключити демобілізацію з нового закону

Хто просив забрати пункт про демобілізацію. Фото з відкритих джерел

Олександр Завітневич в інтерв'ю BBC розповів, що до парламентського комітету з нацбезпеки надійшов лист з проханням Сирського, Умєрова та інших щодо змін до закону про мобілізацію в Україні, зокрема вилучити пункт про демобілізацію.

"Коли законопроєкт розроблявся в 2023 році – тоді була одна ситуація на фронті. Коли вже був час його прийняття – вже зовсім інша ситуація. Звісно, ми дослухалися до головкома, до міністра оборони", — розповів Завітневич.

Нардеп пояснює, що Верховна Рада хотіла прийняти пункт про демобілізацію, проте це могло б погіршити ситуацію на фронті.

"Але, якби ми це прийняли, то в деяких підрозділах досвідчені військові пішли б з армії в один момент – уявіть, що б це було, якщо в цих підрозділах немає досвідчених, на кого тоді спиратися?", — зазначив Завітневич та додав, що "ризики були величезні".

Разом з тим, народний депутат розповів, що законопроєкт про демобілізацію у Верховній Раді планують почати обговорювати через 2-3 місяці. За його словами, законопроєкт готує Міноборони та Генштаб.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у ВР пояснили, чи будуть змінювати мобілізаційний вік в Україні під час війни.

Також "Коментарі" писали, що нардеп назвав кількість солдатів, яких потрібно мобілізувати в Україні до кінця року.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини