Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не 500 тисяч: нардеп назвав реальну цифру потреб армії в мобілізованих
commentss НОВИНИ Всі новини

Не 500 тисяч: нардеп назвав реальну цифру потреб армії в мобілізованих

За аудитом Сирського для потреб української армії потрібно мобілізувати близько 100 тис. осіб, заявив нардеп Руслан Горбенко.

6 червня 2024, 13:30 comments5421
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Народний депутат від партії "Слуга народу" Руслан Горбенко розповів, що "аудит Сирського" показав менші потреби для армії, ніж передбачалось за попереднім планом генерала Валерія Залужного. За словами Горбенка, потреба війська становить 100-110 тис. осіб.

Не 500 тисяч: нардеп назвав реальну цифру потреб армії в мобілізованих

Потреби до армії в мобілізованих. Фото з відкритих джерел

В інтерв'ю Укрінформу Руслан Горбенко розповів, що колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний при плануванні контрнаступу закликав про мобілізацію 500 тис. осіб. Проте призначення Олександра Сирського призвело до змін в потребах армії.

"Під час планування контрнаступу під керівництвом Головнокомандувача Валерія Залужного виникла потреба у мобілізації 500 тисяч осіб. Проте допомога від міжнародних партнерів, на жаль, затримувалась. І коли новим Головнокомандувачем ЗСУ був призначений Олександр Сирський, був затверджений план оборони на 2024 рік, який не передбачав залучення такої великої кількості нових військових", — розповів нардеп.

За словами Руслану Горбенка наразі в Україні потреба в мобілізації становить близько 100 тис. осіб.

"Зараз командування і військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі на цей рік становить 100-110 тисяч осіб. На мою особисту думку, за цей рік вдасться призвати приблизно до 120 тисяч новобранців", — розповів Горбенко.

Також за словами нардепа, для призову 500 тисяч осіб потрібно достатня кількість зброї, а також фінансів для їх навчання та утримання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ірина Верещук розповіла, хто замінить чоловіків на посадах у територіальних центрах комплектування.

Також "Коментарі" писали, що у Верховній Раді пройшло голосування щодо створення військової поліції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

небайдужий

9 червня 2024, 12:53

цікаво, а що тепер думають оті 73% з 2019 р, що привели до влади оце страхіття? Вони в першу черг,у оці недоумки, повинні бути мобілізованими щоб "кровью искупить вину перед Україною" за допущену помилку. За помилки і вчинки треба відповідати!

Ім'я моє людина

7 червня 2024, 09:02

А може Залужний планував дати відпочинок тим, хто захищає країну з 2015, 2017 років і до сих пір? Або тим, хто в саме пекло з лютого-березня 2022 став до лав ЗСУ? Може вони теж люди і їх пора вже змінити і дати їм відпочити? Чи хтось мамкина царапінка сидить і умнічає, а хтось має прикривати їхні дупи? Чому до сих пір навіть не говорять про демобілізацію? Хлопці вже навіть більше ніж в армії находяться на війні

Брат

7 червня 2024, 07:36

В первую очередь призовите борьку джонсона патлатого,посадите в челенджер и вперед,пусть покажет как надо воевать.

пэдро

7 червня 2024, 07:05

Правдоруб, точно,мочить в сортире

сова сова

6 червня 2024, 17:11

прогнати і підготувати необхідно не тільки 500 тисяч а й мільйон новобранців нехай буде запас бо війна буде не один рік і не хваліть долбака совдепорашського засирського аналітика охеренного а прийняти до уваги розрахунки залужного і виконати його запити перед державою це розумні розрахунки талановитого військового

Богдан

6 червня 2024, 14:38

Одне підарство сидить при владі їх підарів на війну а не колхоспніків забирають... чому путін незавдасть удару по верховній раді в києві ? в одну мить все би стало на свої місці самі би втекали козли їбучі... ворого у нас самих...

Правдоруб

6 червня 2024, 14:07

кому цей фашист Горбенко чешить, всю Україну кати тцк мобілізовую з лопатами, уже економіка в попі, треба цю всю владу разом з зеленським єрмаком мобілізувати і відправити на передову на нуль!!! Слава Богу та Слава вільним Українцям!!!


Новини