Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Верховній Раді пояснили чи будуть змінювати мобілізаційний вік
commentss НОВИНИ Всі новини

У Верховній Раді пояснили чи будуть змінювати мобілізаційний вік

Україна наразі не планує зменшувати вік для мобілізації військовозобов'язаних до 18 років, заявив Руслан Стефанчук.

6 червня 2024, 17:50 comments1123
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що в Україні нібито існують серйозні втрати на війні, тому влада планує знизити мобілізаційний вік до 18 років. На такі повідомлення відреагував спікер парламенту Руслан Стефанчук.

У Верховній Раді пояснили чи будуть змінювати мобілізаційний вік

Вік мобілізації в Україні залишиться без змін. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу у Верховній Раді спікер Руслан Стефанчук заперечив, що уряд планує змінювати вік для мобілізації в Україні.

"Станом на зараз жодних якихось офіційних заяв, повідомлень, звернень, пропозицій до українського парламенту в межах суб’єктів законодавчої ініціативи не надходило, які спрямовані на зниження віку з якого починаєтсья мобілізація", – сказав Стефанчук.

Спікер парламенту також наголосив, що війна є "страшною математикою часу, зброї, фінансів і людського ресурсу". За його словами, Верховна Рада прийняла необхідні законодавчі акти, які зробили "справедливу мобілізацію" та таку, щоб "людей перестали хапати на вулиці".

Разом з тим, Стефанчук наголосив, що всі, хто має можливість, "має придатність і обов’язок", повинен зробити все, щоб Україна перемогла у цій війні.

Нагадаємо, що в новому законі про мобілізацію вік мобілізації в Україні становить 25 років. До цього мобілізаційний вік був 27 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що народний депутат Руслан Горбенко заявив, що Україні не потрібно мобілізувати 500 тис. людей, як це було заявлено раніше. За його словами, це був план попереднього головнокомандувача Валерія Залежного перед наступом, проте після затримки зброї від партнерів та призначення Олександра Сирського новим керівником ЗСУ, потреби армії України зменшились.

Також "Коментарі" писали про те, що згідно з новим законодавством про мобілізацію, поліція не може вручати повістки військовозобов'язаним. Крім того, працівники ТЦК не мають прав затримувати чоловіків без поліції та доставляти їх у військкомати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини