Головна Новини Суспільство Кримінал ТЦК не можуть затримувати без поліції, а поліція вручати повістки без ТЦК: деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

ТЦК не можуть затримувати без поліції, а поліція вручати повістки без ТЦК: деталі

Згідно з новим законом про мобілізацію в Україні, поліція не може вручати повістки самостійно, а ТЦК затримувати військовозобов'язаних без поліції.

6 червня 2024, 09:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У новому законі про мобілізацію Верховна Рада та Кабмін визначили порядок адміністративного затримання громадян до ТЦК. Згідно з ними поліція та представники ТЦК мають деякі обмеження. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на "Судово-юридичну газету".

ТЦК не можуть затримувати без поліції, а поліція вручати повістки без ТЦК: деталі

Поліція та працівники ТЦК. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє "Судово-юридична газета" постанова №560 передбачає, що працівники ТЦК звертаються до поліції для адміністративного доставлення осіб до військкоматів, або вживають заходів разом з представниками правоохоронних органів України щодо людей, які відмовляються від отримання повісток або порушили правила щодо військового обліку.

Крім того, у статті 262 КУпАП вказано, що поліція не може вручати повістки, а лише проводити адміністративне затримання військовозобов’язаних, які порушили військовий облік. Проте, при затриманні поліція має скласти протокол у якому буде вказано дата, місце затримання, відомості про особу затриманого, мотиви затримання та інші характеристики. Також поліція має повідомити родичів затриманого щодо його місця перебування.

"Як випливає з нових актів, самостійно ТЦК не має повноважень затримувати та доставляти громадян до ТЦК. Такі повноваження – і лише у визначених Законом випадках – має поліція. І навпаки – поліція самостійно без представника ТЦК не може вручити повістку", — пояснює "Судово-юридична газета".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Верховній Раді відбулось голосування щодо військової поліції.

Також "Коментарі" писали про Ірину Верещук, яка розповіла, хто, на її думку, має замінити чоловіків у ТЦК.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

SEM

6 червня 2024, 10:47

Наконец то хоть один закон приняли нормальный, и будет все под контролем и без всяких там ..... "застрелить если не вышел из машины, проникать в домашнее жилище, паковать и увозить неизвестно куда, а если умер во время этих мероприятий...ну чтож, не повезло - сам отравился,упал ударился,он же не говорил перед тем как его били что он болен и т.д...

Неверю

6 червня 2024, 10:24

Категорически ничего не подписывать и ни на что не соглашаться!!! Ни при каких условиях!!! А лучше объединяться и массово защищаться от этих чертей...

неверю

6 червня 2024, 10:04

Категорически ничего не подписывать и ни на что не соглашаться!!! Ни при каких условиях!!! А лучше объединяться и массово защищаться от этих чертей...


Новини