Головна Новини Суспільство Війна з Росією У тилу ЗСУ сів вертоліт армії РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У тилу ЗСУ сів вертоліт армії РФ

Російський гелікоптер Мі-8 з усім екіпажем перелетів до України, і, ймовірно, здав бойову машину ЗСУ

23 серпня 2023, 16:08
Поділіться публікацією:

Російський гелікоптер Мі-8 з усім екіпажем перелетів до України, і, ймовірно, здав бойову машину ЗСУ. Про це повідомляють "Коментарі".

У тилу ЗСУ сів вертоліт армії РФ

Вертоліт окупантів. Фото - УП.

"Ця історія обіцяє стати легендарною – за повідомленням російського каналу, два тижні тому російський Мі-8 перелетів на аеродром Полтави. Російський блогер назвав це відмовою навігації, хоча насправді очевидно, що ніякої відмови бути не може – Полтава у 300 км від лінії фронту, туди випадково не залетіти, тільки навмисно. Вертоліт летить над землею за добре видимим орієнтиром, такий далекий маршрут вимагає підготовки", — написав про цей інцидент український журналіст Юрій Бутусов.

Пізніше факт посадки вертольота підтвердив речник Головного розвідувального управління Міноборони Андрій Юсов. Офіційні подробиці про цю операцію чи інцидент ГУР пообіцяв повідомити пізніше.

Першими його почали обговорювати у російських військових пабликах. Зокрема, в одному з них стверджувалося, що вертоліт сів на український аеродром через помилку навігаційних систем. А українські бійці відкрили по ньому вогонь, внаслідок чого двох членів екіпажу було вбито, а капітана — поранено.

"Екіпаж з якихось причин, втратив орієнтування і перетнув стрічку... Спроби відновити орієнтування закінчилися безрезультатно. Побачили з повітря аеродром і здійснили на ньому посадку. Аеродром виявився аеродромом Полтава Україна. Зрозумівши куди сіли, зробили спробу злетіти, але були розстріляні в гелікоптері на землі. Бортовий і правак ймовірно — 200, командир — 300", — заявляють рашисти.

За словами рашистів, мова йде не про обласний центр Полтава, а про однойменне селище Харківської області.

Тим часом, Україна знищила потужну російську зброю: великий вибух у Криму.

Чому "Москву сіті" часто атакують безпілотники: відповідь розвідки.

А Захарова заявила, що Україні слід приготуватися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини