Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США заявили, що сили росіян на Бахмутському напрямку виснажені: коли кульмінація
commentss НОВИНИ Всі новини

У США заявили, що сили росіян на Бахмутському напрямку виснажені: коли кульмінація

Експерти порівнюють ситуацію під Бахмутом із подіями на Херсонщині

28 грудня 2022, 09:00
Поділіться публікацією:

Усі спроби росіян взяти штурмом Бахмут закінчилися провалом. З кожним днем сили російських загарбників зменшуються, отже, кульмінація битви за Бахмут має статися незабаром. Як передає видання "Коментарі", у цьому впевнені аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У США заявили, що сили росіян на Бахмутському напрямку виснажені: коли кульмінація

Бахмут. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Експерти зазначають, що бойові втрати російських військ, ймовірно, змушують російських військових у районі Бахмута використовувати штурмові групи чисельністю до відділення.

Аналітики також навели слова представника східного угруповання військ Збройних сил України Сергія Череватого, який уже повідомляв, що російські війська в районі Бахмуту більше не діють як ротні та батальйонні тактичні групи, а натомість діють невеликими групами від десяти до п'ятнадцяти військовослужбовців.

"Сили РФ аналогічно виродилися з ротних і батальйонних тактичних груп в окремі групи, розміром з відділення, коли російські підрозділи в Херсонській області помітно деградували в серпні 2022 року", — додали експерти.

Оцінюючи тоді ситуацію на Херсонщині, аналітики говорили про кульмінацію російського наступу, адже командування РФ вже не могло керувати рашистами у складі ешелонів.

"Темпи просування російських збройних сил в районі Бахмута останнім часом сповільнилися через дефіцит особового складу і боєприпасів, що, ймовірно, завадить їм підтримувати високі темпи наступальних операцій у цьому районі в найближчому майбутньому. Повідомлення про використання російськими військовими груп розміром з відділення , ймовірно, є результатом тривалої війни на виснаження і вказують на деградацію більших доктринальних формувань вище за рівень взводу", — зазначили в ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому Україна почала викликати повагу у світі – як змінила країну російська агресія у 2022 році.

Також видання "Коментарі" повідомляло – рішення Конституційного суду – не указ: в УПЦ МП відмовилася змінювати назву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини