Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США визнали – санкції проти РФ виявилися неефективними
commentss НОВИНИ Всі новини

У США визнали – санкції проти РФ виявилися неефективними

В ISW заявили, що неефективні санкції дозволили Кремлю забезпечити завод із випуску БПЛА деталями

7 лютого 2023, 07:20 comments1510
Поділіться публікацією:

Неефективність західних санкцій проти Ірану та РФ, ймовірно, сприяла тому, що Кремль зміг придбати компоненти для ударних безпілотників у США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на оновлений звіт Інституту вивчення війни (ISW).

У США визнали – санкції проти РФ виявилися неефективними

Завод з випуску БПЛА. Фото: з відкритих джерел

Аналітики звертають увагу, що Росія та Іран просувають плани щодо будівництва іранського заводу з виробництва безпілотних літальних апаратів на території Росії. Раніше Іран відкрив завод із виробництва дронів у Таджикистані.

Росія може використовувати свої значні економічні зв'язки з Таджикистаном через ОДКБ та ЄАЕС для відмивання компонентів дронів або закупівлі вироблених безпілотників для використання в Україні в обхід міжнародних санкцій.

Британська слідча група Conflict Armament Research (CAR) повідомила, що 82% іранських безпілотників Shahed-131, Shahed 136 та Mohajer-6, збитих в Україні, мали мікросхеми, напівпровідники та інші компоненти, які надходили зі США.

Більшість західних компаній, чиї компоненти були виявлені у збитих іранських безпілотниках в Україні, від початку війни заперечували прямий продаж компонентів до Росії, Ірану чи Білорусі.

Також експерти наголосили на тому, що війська РФ готуються до великомасштабного вирішального наступу на сході України в середині-кінці лютого. При цьому з пікери російських націоналістів висловлюють скептицизм щодо здатності Росії розпочати успішний наступ наприкінці лютого.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Кремлі знову зіпсують через постачання зброї Україні: про що це говорить.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи вдасться РФ захопити Дніпро — чи є перші ознаки нового наступу окупантів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини