Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, якою провокацією Росія спробує зупинити контрнаступ ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, якою провокацією Росія спробує зупинити контрнаступ ЗСУ

Окупанти мають намір використати захоплену ними АЕС для шантажу світової спільноти, вважають в Інституті вивчення війни

2 березня 2023, 10:00
Поділіться публікацією:

Російські війська можуть спробувати стримати майбутній контрнаступ ЗСУ, зважившись на провокації та створивши погрози навколо захопленої окупантами Запорізької АЕС. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні американського Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, якою провокацією Росія спробує зупинити контрнаступ ЗСУ

Контрнаступ ЗСУ. Фото: із відкритих джерел

У ISW зазначають, що у лютому не відбулася планова ротація учасників спостережної місії МАГАТЕ на ЗАЕС. 10 лютого організація оголосила, що не може оновити склад місії з міркувань безпеки.

Гауляйтер окупованих районів Запорізької області Володимир Рогов 1 березня звинуватив західні спецслужби у зриві планової ротації місії МАГАТЕ – нібито з метою звинуватити Росію у перешкоджанні роботі місії.

Проаналізувавши цей контекст, аналітики ISW припустили, що Кремль має намір використати персонал місії МАГАТЕ, який застряг на станції, як заручники для тиску на міжнародне співтовариство з вимогою визнати російське право власності на станцію.

"Російська окупаційна влада може також намагатися стримати можливе майбутнє українського контрнаступу на півдні України шляхом ескалації загроз для ЗАЕС", — вважають в Інституті.

По данным "Энергоатома", в феврале Россия тайно завезла на территорию Запорожской АЭС более 600 мобилизованных и курсантов из России. На данный момент их прячут в бомбоубежище, чтобы потом задействовать на Донецком участке фронта. 

Украинские атомщики, остающиеся на Запорожской атомной электростанции, отказались обучать завезенный российский персонал и не сотрудничают с оккупантами. Квалифицированного персонала, готового работать на россиян, не хватает.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ISW: наступ росіян під Кремінною у ступорі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – прогноз на весну: що чекає на Україну на всіх фронтах – які шанси ЗСУ таки піти у наступ/



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини