Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, куди окупанти перекидають бронетехніку, щоб прорвати оборону ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, куди окупанти перекидають бронетехніку, щоб прорвати оборону ЗСУ

Окупанти продовжують тиск на позиції українських бійців на Лівобережжі Дніпра

19 грудня 2023, 09:30
Поділіться публікацією:

Українські захисники минулої доби намагалися просунутися на заході Запорізької області, водночас окупанти продовжують тиск на позиції українських бійців на Лівобережжі Дніпра в районі Кринок, не відступаючи від мети – прорвати оборону ЗСУ та вибити українців з лівого берега Дніпра. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Американського інституту вивчення війни.

У США розповіли, куди окупанти перекидають бронетехніку, щоб прорвати оборону ЗСУ

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Експерти пишуть, що російські джерела стверджували, що українські сили здійснювали наземні атаки на заході Запорізької області 18 грудня — на північ від Новопрокопівки та біля Вербового.

Водночас, українські сили продовжують утримувати позиції на лівому березі Херсонської області, хоча російські сили нещодавно незначно просунулися в цьому районі.

"Геолокаційні кадри, опубліковані 18 грудня, показують, що російські війська незначно просунулися в Кринках… Російські воєнкори стверджували, що під Кринками тривають бої, а поблизу населеного пункту російські війська почали використовувати бронетехніку. На кадрах, опублікованих 18 грудня, нібито видно, як український безпілотник завдає удару по російському основному бойовому танку Т-90 поблизу Кринок", — йдеться у повідомленні.

Водночас російські сили продовжують страждати від поганої контрбатарейної боротьби, неякісного зв'язку та відсутності можливостей евакуації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія хоче захопити нові міста у двох областях: Олександр Сирський розкрив деталі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у 2024 році буде "значний зсув": президент Чехії озвучив прогноз щодо війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини