Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, чим закінчився наступ росіян у Запорізькій області
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чим закінчився наступ росіян у Запорізькій області

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що окупанти брешуть про наступ на Запоріжжя, щоб приховати невдачі під Бахмутом

24 січня 2023, 09:50 comments6583
Поділіться публікацією:

Кілька днів тому у зведеннях української та західної розвідок з'явилася інформація про те, що окупанти намагаються штурмувати позиції ЗСУ малими групами у Запорізькій області. У результаті після того, як ЗСУ дали потужну відсіч ворогові, така витівка закінчилася провалом, і окупанти відступили на свої позиції. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, чим закінчився наступ росіян у Запорізькій області

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські фахівці зазначають, що російські сили, ймовірно, провели невдалу наступальну операцію в Запорізькій області за останні 72 години. І не досягли якихось підтверджених територіальних завоювань, незважаючи на безперервні заяви одного російського окупаційного чиновника. Він ініціював низку необґрунтованих заяв про те, що російські війська нібито захопили Кам'янське, Малі Щербаки, Щербаки, Новоандріївку, Білогір'я, Новоданилівку. Йдеться про колаборанта Володимира Рогова. Його заяви, запевняють у ISW, не відповідають дійсності.                                                       

Аналітики нагадали, що Рогов постійно говорить про про успіхи армії РФ. Раніше він уже стверджував, що російські окупанти захопили кілька населених пунктів у Запорізькій області, що згодом не підтвердилося.

Читайте також на порталі "Коментарі" – готується черговий "жест доброї волі": окупанти розпочали евакуацію з Луганська, командування активно вивозить свої сім'ї з тилових міст.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російській армії дуже тяжко: у Путіна поскаржилися на інтенсивність боїв в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини