Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, чи може РФ зміцнити нову лінію фронту після провалу під Харковом
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чи може РФ зміцнити нову лінію фронту після провалу під Харковом

Аналітики ISW кажуть, що РФ не в змозі зміцнити нову лінію фронту після провалу під Харковом

13 вересня 2022, 09:20 comments1514
Поділіться публікацією:

Після успішного контрнаступу ЗСУ у Харківській області російські війська повністю деморалізовані та не мають сили для зміцнення нової лінії фронту. Про це повідомляє видання "Коментарі" з посиланням на аналітичні дані Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, чи може РФ зміцнити нову лінію фронту після провалу під Харковом

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Американські фахівці зазначають, що зараз точаться активні бої за Лиман. Проте загарбники стурбовані тим, що Збройні Сили України форсуватимуть Сіверський Донець.

"Війська РФ, ймовірно, зосереджені біля лінії Лиман-Ямполь, оскільки вважають, що вона буде потенційною метою для українського наступу", — пишуть в ISW.

Окупанти не в змозі зміцнити нову лінію фронту та активно залишають східну частину Харківської області для передислокації на інші напрямки, наприклад, у південно-західну частину Донецької області.

"Це свідчить про те, що російське командування не надає першочергового значення для зміцнення вразливих позицій на схід від річки Оскол", — додали в Інституті вивчення війни.

Нагадаємо, заступник міністра оборони Ганна Маляр зазначила, що ЗСУ звільнили 6 тисяч квадратних кілометрів території на півдні та сході країни.

У свою чергу радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що на Харківщині російським окупантам вдалося "зачепитися" за річку Оскол поблизу Ізюма. Проте для ворога такий розвиток подій нічого не означає.

Читайте на порталі "Коментарі" — Захід готовий віддати Україні золотовалютні резерви Росії: у Мін'юсті озвучив подробиці.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україну не зупинити: Київ просить у США ракети дальністю 300 км для продовження наступу, – WSJ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини