Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США прокоментували заяви РФ про захоплення Соледара та оточення Бахмута
commentss НОВИНИ Всі новини

У США прокоментували заяви РФ про захоплення Соледара та оточення Бахмута

В ISW розвінчали заяви РФ про захоплення Соледара та оточення Бахмута

11 січня 2023, 07:47 comments2762
Поділіться публікацією:

Заяви росіян про нібито захоплення Соледара та оточення Бахмута Донецької області не відповідають дійсності. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті аналітиків Інституту вивчення війни.

У США прокоментували заяви РФ про захоплення Соледара та оточення Бахмута

Бахмут. Фото: з відкритих джерел

Аналітики відзначають, російські війська не захопили весь Соледар, незважаючи на кілька помилкових заяв росіян про те, що місто впало і що Бахмут ризикує опинитися в неминучому оточенні, зазначають експерти.

Декілька російських джерел стверджували, що 10 січня "вагнерівці" просунулися на захід від Соледара. Засновник російської ПВК "Вагнер" Євген Пригожин спростував ці твердження, зазначивши, що сили групи "Вагнера" все ще борються з українськими захисниками.

ISW лише 10 січня спостерігала візуальне підтвердження присутності "вагнерівців" у центрі Соледара. Однак реальність поквартального контролю над місцевістю в Соледарі "затемнюється динамічним характером міських боїв", і російські війська протягом кількох місяців значною мірою намагалися досягти значних тактичних успіхів у Соледарському районі, йдеться в публікації.

Аналітики додали, що навіть якщо приймати за чисту монету "найгучніші" заяви росіян та їх домагання, взяття Соледара не віщувало б негайного оточення Бахмута.

Контроль над Соледаром не обов'язково дозволить російським силам встановити контроль за критично важливими наземними комунікаціями ЗСУ до Бахмута, як раніше оцінювала ISW, пишуть аналітики.                                                     

Читайте також на порталі "Коментарі" — друге пришестя генерала Лапіна: до чого може призвести протистояння між російськими воєначальниками.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому стабілізація лінії фронту є небезпечною для України – яка кульмінація битви за Бахмут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини