Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США пояснили, як Кремль уже почав використовувати заклики Китаю до миру
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пояснили, як Кремль уже почав використовувати заклики Китаю до миру

Китай намагається показати себе як незалежного посередника у гіпотетичному переговорному процесі

8 березня 2024, 08:17
Поділіться публікацією:

Путинський режим використовує заклики Китаю до мирних переговорів між країною-агресором та Україною, щоб змусити Захід піти на поступки. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни.

У США пояснили, як Кремль уже почав використовувати заклики Китаю до миру

Путін і Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, міністр закордонних справ КНР Ван І повторив заклик до переговорів і запевнив, що Пекін "зберігає об'єктивну та неупереджену позицію" щодо війни в Україні.

"Китай вкотре вдався до риторики, яка покликана показати себе як незалежного посередника в гіпотетичному переговорному процесі. А Росія продовжує використовувати такі заклики для просування звичних інформаційних операцій, спрямованих на те, щоб спонукати Захід піти на поступки", — пояснили аналітики.

Експерти ISW нагадали, як 2 березня заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Галузін та спецпредставник Китаю з питань Євразії Лі Хуей зустрілися у Москві, щоб обговорити бажання КНР сприяти переговорам.

"Галузін та Лі зазначили, що "неможливо" обговорювати врегулювання в Україні без участі Росії і без урахування інтересів Москви у сфері безпеки", тверджень, які Кремль регулярно використовує, щоб покласти відповідальність за переговори на Захід", — додали експерти.

Як вважають в Інституті вивчення війни, Китай публічно не пояснював деталі свого мирного плану із 12 пунктів, який він оприлюднив на початку 2023 року. Тому російська влада продовжить підтримувати заклики Пекіна до переговорів, щоб просувати інформаційні операції Кремля з цього питання.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому знову активізувався переговорний кейс України та РФ: який інтерес Китаю та Туреччини.

Також видання "Коментарі" повідомляло – дрони та комп'ютерні чіпи американського виробництва все частіше надходять до Росії з Китаю торговими шляхами Центральної Азії. Це свідчить про те, наскільки складно придушити постачання військових зусиль Москви. Про це пише The Wall Street Journal.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини