Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США пояснили, що війна є частиною більшого плану Путіна: що задумав президент РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пояснили, що війна є частиною більшого плану Путіна: що задумав президент РФ

Президент Росії Володимир Путін, крім війни в Україні, планує також розвалити НАТО.

21 листопада 2023, 15:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Гібридна війна на російсько-фінському кордоні є частиною більшого плану Володимира Путіна, стверджує Американський Інститут вивчення війни. Згідно з їх аналізом у планах Кремля – відвернути увагу від України та "розвалити" НАТО. 

У США пояснили, що війна є частиною більшого плану Путіна: що задумав президент РФ

Путін хоче "розвалити" НАТО. Фото з відкритих джерел

Фінляндія закрила чотири пропускні пункти з РФ терміном на три місяці. Як наслідок Росія спробувала створити міграційну кризу та відправила в бік фінського кордону кілька сотень мігрантів, більшість з них були з Сирії, Іраку, Ємену та інших країн.

Фінляндія відреагувала на такі спроби Росії та відправила свої війська для посилення контролю над кордоном. Місцеві прикордонники розповіли про випадки, коли росіяни відкривали свої ворота та спеціально проштовхували мігрантів.

Речниця МЗС Росії Марія Захарова пригрозила, що рішення Фінляндії закрити деякі прикордонні пункти пропуски з РФ створює нові лінії розмежування в Європі, і Москва відповість на такі кроки. Разом з тим аналітики з Інституту вивчення війни вважають, що Путін має план дій, яких він хоче досягнути.

"Кремль може спробувати створити умови для інформаційного простору, щоб дестабілізувати країни НАТО біля кордонів Росії та відвернути увагу від війни в Україні. Однією з цілей Путіна з моменту вторгнення в Україну у 2022 році, був розвал НАТО — до чого він досі прагне для", — пояснюють план Путіна аналітики центру ISW.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент України Володимир Зеленський розповів про спроби Путіна організувати його вбивство.

Також "Коментарі" писали про заяву Путіна під час якої президент Росії розповів, що нібито не вірив у війну проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини