Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США пояснили, що відбувається на півдні України і чи почали ЗСУ вже наступати
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пояснили, що відбувається на півдні України і чи почали ЗСУ вже наступати

США вважають, що довгоочікуваний контрнаступ включатиме поєднання повітряних і наземних операцій

29 серпня 2022, 15:47 comments2874
Поділіться публікацією:

Українська армія розпочала операцію щодо "формування" на півдні країни, щоб підготувати поле бою для значного українського контрнаступу. Про це заявили два високопоставлені американські чиновники, повідомляє портал "Коментарі", з посиланням на "CNN".

У США пояснили, що відбувається на півдні України і чи почали ЗСУ вже наступати

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Формуючі операції є звичайною військовою практикою перед настанням і включають завдання ударів по системах озброєння, командування та управління, складів боєприпасів та інших цілей, щоб підготувати поле бою для запланованих наступів.

За словами чиновників, які були ознайомлені з розвідувальною інформацією, Вашингтон вважає, що довгоочікуваний контрнаступ ЗСУ включатиме поєднання повітряних і наземних операцій.

За словами високопосадовця, плани з'явилися після того, як війна Росії в Україні перевалила за піврічний рубіж, при цьому американські аналітичні дані показують, що Росія змогла перекинути на фронт менше підрозділів, ніж передбачалося спочатку і з живою силою в РФ є складності, як і раніше.                                                                                                         

За словами чиновника, багато з існуючих підрозділів — які Росія організує в бойові тактичні групи (БТГ), що складаються з піхоти, танків, артилерії та ППО — розгорнуті нижче за штатну чисельність, а деякі навіть вдвічі менше.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які сценарії повернення окупованих територій коли це може статися.

Також видання "Коментарі" повідомляло — чи достатньо вже світ ввів санкцій проти РФ – які ще обмеження можуть вдарити по агресору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини