Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США пояснили, навіщо РФ знову почала атакувати енергосистему України
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пояснили, навіщо РФ знову почала атакувати енергосистему України

Аналітики ISW вважають, що війська РФ атакують енергосистему України, щоб підірвати оборонну промисловість

23 березня 2024, 07:57
Поділіться публікацією:

Нові атаки росіян на енергосистему України мають на меті підірвати оборонно-промисловий потенціал. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У США пояснили, навіщо РФ знову почала атакувати енергосистему України

Ракетний удар по енергетиці України. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що в ніч із 21 на 22 березня російські війська здійснили найбільшу серію комбінованих ракетно-безпілотних ударів по об'єктах української енергетичної інфраструктури з початку повномасштабного вторгнення.

Аналітики зазначають, що удари росіян по українських енергетичних об'єктах можуть мати на меті підірвати український оборонно-промисловий потенціал, а окупанти, ймовірно, намагаються використати дефіцит українських зенітно-ракетних комплексів у новій спробі зруйнувати українську енергосистему.

Експерти наголошують, що російські війська не змогли зруйнувати українську енергосистему 22 березня, але можуть мати на меті продовжити інтенсивні удари по енергетичній інфраструктурі в наступних серіях ударів, особливо для того, щоб скористатися постійними затримками у наданні західної допомоги у сфері безпеки, які суттєво обмежують можливості української системи. протиповітряної оборони.

Читайте також на порталі "Коментарі" — масована ракетно-дронова атака на енергетику України з боку РФ, яка сталася в ніч на 22 березня, стала найпотужнішою з початку вторгнення, запевняють в Укренерго. Удари припали по теплових та гідроелектростанціях, а також магістральних підстанціях. Страшні прильоти та пошкодження – на ДніпроГЕС. А напередодні, 21 березня, була спроба знищити низку цілей у Києві, проте тоді вдалося відбитися, знищивши понад 30 ворожих ракет. Експерти продовжують аналізувати спеціально для порталу "Коментарі" причини та наслідки подібних повітряних атак ворога.

Також "Коментарі" повідомляли — чому РФ посилює енергетичний тероризм: чи посилиться підтримка України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини