Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США пояснили, чому не дають стільки систем HIMARS, скільки просить Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пояснили, чому не дають стільки систем HIMARS, скільки просить Україна

HIMARS не увійшли до нового пакету військової допомоги Україні від США

9 серпня 2022, 15:25 comments5019
Поділіться публікацією:

Ракетні системи HIMARS використовуються для того, щоб завдавати точкових ударів. У США вважають, що Україні не потрібно постачати сотні таких систем, а лише забезпечити безперервне постачання боєприпасів до них. Як передає портал "Коментарі", про це заявив на брифінгу заступник голови Пентагону Колін Каль.

У США пояснили, чому не дають стільки систем HIMARS, скільки просить Україна

РСЗО HIMARS. Фото: Генштаб ЗСУ

У США вважають, що постачання 16 систем HIMARS – це вже достатньо для України, тому що цієї кількості достатньо з огляду на ту обстановку на фронті, яка є. Українська армія використовує HIMARS для точкових ударів з військових цілей. Все, що потрібно українцям – це безперервне постачання боєприпасів до HIMARS.

Водночас Колін Каль зазначив, що Україну підтримують не лише США, Британія та Німеччина, як союзники Києва, також зобов'язалися поставити Україні три схожі з HIMARS системи – M270 і MARS II відповідно.

Каль поінформував, що у новому пакеті поставок Україна отримає ракети до HIMARS. Вони потрібні ЗСУ, щоб оперативно позбавляти загарбників вузлів командування та управління, розбивати центри забезпечення та логістики, ключові радарні системи.

У США констатують, що після появи в Україні HIMARS росіяни почали діяти набагато обережніше. По-перше, сповільнився сам наступ. По-друге, росіянам довелося переміщати тили вглиб, щоб ЗСУ не могли їх дістати.

Колін Каль підсумував, головне зараз оперативно постачати українським військовим боєприпаси, щоб вони могли продовжувати оборонну війну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський розповів, чому в українській армії втрати зменшилися втричі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – як зупинити ядерний шантаж Путіна – чому Кремль пішов на таке божевілля та тепер загрожує катастрофою не лише Україні, а й усім іншим державам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Gocha

11 серпня 2022, 08:15

chief, Ваша страна это страна вранья , и ваше руководство врут ,вам уже столько , сколько находятся при власти ВЫ СТРАНА РАБОВ и этим все сказано , терпите дальше , ТЕРПИЛЫ

chief

10 серпня 2022, 06:08

Какой ядерный шантаж путина-русские стреляют сами по себе на Запорожской АЭС???!! Ржу с укродебилов.В детстве мамы их не учат-что врать нехорошо.

Ермаков

9 серпня 2022, 17:20

По прогнозу ИКД РФ начнет массово отступать с 13 августа и за 2 месяца закончит уход с Украины.


Новини