Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали головну причину – навіщо Путін постійно закликає Україну до переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали головну причину – навіщо Путін постійно закликає Україну до переговорів

В ISW вважають, що російський диктатор хоче виграти для своєї армії час

10 грудня 2022, 10:00
Поділіться публікацією:

Постійні заклики до переговорного процесу російського президента Путіна мають дві цілі – ізолювати Україну від підтримки західних партнерів і, якщо переговори відновляться, виграти час для російської армії, якій важливо відпочити і заповнити запаси у зброї. Про це повідомляє видання "Коментарі", з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW).

У США назвали головну причину – навіщо Путін постійно закликає Україну до переговорів

Володимир Путін. Фото: Getty Images

Американські аналітики зазначають, що Путін хоче позбавити Україну ініціативи, давши можливість російським військам перегрупуватись.

При цьому в ISW прогнозують, що жодної угоди про припинення вогню досягнуто не буде, тому що Україна не має наміру йти на ультимативні вимоги Кремля і продовжуватиме контрнаступ.

Щодо реальної можливості сторін сісти за стіл переговорів, що в Інституті вивчення війни вважають, що для цього потрібен час. Поки що ні Україна, ні Росія не готові предметно обговорювати мирну угоду.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США дали згоду Україні на удари дронами по Росії, є лише одна умова – The Times.

Також видання "Коментарі" повідомляло – глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що наша країна поверне всі тимчасово окуповані території: частина з них – дипломатичним шляхом, частина – військовим. На думку президента Володимира Зеленського, є підстави стверджувати, що мирний час для України може настати вже наступного року. Чи згодні із заявами Кулеби та Зеленського? Які території нам, швидше за все, доведеться відвойовувати, а про які – домовлятися ? Журналісти "Коментарів" із цими питаннями звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини