Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США дали відповідь, чи продовжить Росія наступ, у разі захоплення Бахмута
commentss НОВИНИ Всі новини

У США дали відповідь, чи продовжить Росія наступ, у разі захоплення Бахмута

У ISW впевнені, що росіяни не мають резерву для продовження наступу у разі захоплення Бахмута

9 березня 2023, 07:27 comments1543
Поділіться публікацією:

У Росії, мабуть, немає достатньої кількості ресурсів, щоб продовжувати наступ у разі захоплення Бахмута. Як передає видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

У США дали відповідь, чи продовжить Росія наступ, у разі захоплення Бахмута

Бахмут. Фото: з відкритих джерел

Аналітики звернули увагу на заяву власника ПІК "Вагнера" Євгена Пригожина про те, що Міноборони Росії використало його бійців, щоб виснажити ЗСУ у Бахмуті, а потім може відмовитися від їхніх послуг там.

"ISW не виявила жодних ознак того, що російські військові мають добре оснащений і підготовлений резерв для просування за межі Бахмута. Більшість російських підрозділів, що спостерігаються, на Донбасі вже ведуть наступальні операції, у тому числі російські повітряно-десантні (ВДВ) підрозділи, що приєдналися до російського настання в Бахмуті в січні 2023 року", — заявили в ISW.

Тому аналітики впевнені, що у разі захоплення Бахмута наступ росіян у цьому напрямі завершиться.

Серед інших заяв   ISW : власник групи "Вагнера" Євген Пригожин оголосив 8 березня, що російські війська захопили весь східний Бахмут, і це твердження узгоджується з наявними візуальними доказами. Кремль, можливо, намагається створити нове підконтрольне уряду збройне формування, оголошене добровільним підрозділом через російську державну енергетичну компанію "Газпром". Офіційний представник США спростував інформацію розвідки США про те, що проукраїнська група саботувала газопровід "Північний потік" у вересні 2022 року. Німецькі та польські офіційні особи оголосили, що Німеччина та Польща поставлять Україні 28 танків Leopard 2 у березні 2023 року, що зміцнить можливості України з контрнаступу в умовах великих втрат російських танків. Російські війська продовжували завдавати наземних ударів по лінії Куп'янськ – Святово – Кремінна. Російські війська 8 березня продовжували наступальні дії у районі Бахмута, але завершити оточення міста так і не вдалося.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому росіяни поспішають із настанням до квітня – яке зараз стоїть завдання перед ЗСУ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – яке головне завдання виконував та виконує Бахмут – як перехитрили росіян українські генерали.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини