Головна Новини Суспільство Війна з Росією У соцмережах повідомляють про атаку на унікальний розвідкорабель РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

У соцмережах повідомляють про атаку на унікальний розвідкорабель РФ

Розвідувальний корабель Росії "Іван Хурс" міг бути атакований дронами після проходу протоки Босфор

24 травня 2023, 13:44
Поділіться публікацією:

Сьогодні в соцмережах з'явилася інформація про атаку дронами першого розвідувального російського корабля "Іван Хурс". Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляють російські Telegram-канали.

У соцмережах повідомляють про атаку на унікальний розвідкорабель РФ

Розвідувальний корабель Росії "Іван Хурс". Фото: kchf ru

Поки що жодної офіційної інформації про цей інцидент не надходило. Як пишуть у соцмережах, корабель був атакований морськими дронами після проходження протоки Босфор близько 5:30 ранку.

Стверджується, що морякам нібито вдалося відбити атаку і судно жодних пошкоджень не зазнало.

"Іван Хурс" — перше серійне розвідувальне судно зв'язку РФ. За допомогою нього можна вести радіорозвідку та радіоелектронну боротьбу. І як пишуть російські джерела навіть стежити за компонентами американської системи ПРО. Він входить до складу Чорноморського флоту Росії та був спущений на воду у травні 2017 року. При цьому в Міноборони засекретили дані про склад бортового радіотехнічного озброєння.

За даними на 24 травня, російські війська втратили у війні в Україні 18 катерів і кораблів. Однією з найзнакових з них стало затоплення флагмана ЧФ РФ — крейсера "Москва", яке сталося 13 квітня 2022 року. Цікаво, що "Москва" стала найдорожчою військовою втратою Росії у війні проти України — залишкова вартість крейсера оцінювалася в 750 млн. доларів.

Зазначимо, сьогодні також незрозумілі речі відбувалися із Кримським мостом, на якому помітили густий дим. Спочатку окупанти не повідомили у чому справа, але проїзд мостом перекрили, а лише через деякий час повідомили про те, що проводилися військові навчання. Через це нібито і довелося перекрити рух мостом.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді Захід дозрів з постачанням озброєння для перемоги України – які сподівання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини