Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Румунії заявили, що російські дрони перетнули їх кордон
commentss НОВИНИ Всі новини

У Румунії заявили, що російські дрони перетнули їх кордон

Жителі румунського селища заявили, що російські безпілотники літали над їх будинками.

3 серпня 2023, 17:08
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Мер комуни Чаталкіой у повіті Тулча Тудор Чернега заявив, що місцеві жителі зафіксували російські безпілотники над своїми будинками під час атаки дронів по українській портовій інфраструктурі в Ізмаїлі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Digi24.

У Румунії заявили, що російські дрони перетнули їх кордон

Російський дрон. Фото з відкритих джерел

Жителі румунського селища Чаталкіой, що розташоване за кілька кілометрів від українського кордону розповіли про російські дрони. За їх словами під час ударів по українському порту в Ізмаїлі безпілотники залетіли на територію Румунії чим викликали паніку у місцевих жителів.

"Місцеві жителі кілька разів підтвердили, що безпілотники пролітали по прямій лінії над будинками в Чаталкіой та спричинили дуже великий страх", — заявив мер комуни Чаталкіой.

Крім того, румуни вказали, що один з російських безпілотників, який літав над їх будинками упав у лісі. Комуна почала пошуки дрона, однак наразі ще не виявила залишків російського апарата. Мер пояснює, що у лісі складно вести пошуку через сильні зарості.

Мер комуни Тудор Чернега додає, що ударна хвиля після вибухів швидко поширилась до їх будинків та вибила вікна, що налякало місцевих жителів.

Міністерство оборони відреагувало в понеділок на атаку Росії біля кордону з Румунією. За даними міністерства, "на цю мить немає можливості прямої військової загрози національній території або територіальним водам Румунії".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Румунії заявив про воєнні злочини Росії.

Також "Коментарі" писали про румунського лідера, який відреагував на російський удар поблизу румунського кордону.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини