Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Румунії відреагував на російський удар поблизу румунського кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Румунії відреагував на російський удар поблизу румунського кордону

Румунський президент засудив напад російської армії по інфраструктурним об'єктам поблизу кордону з Румунією та Молдовою.

24 липня 2023, 15:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Румунії Клаус Йоганніс відреагував на останні атаки російської армії, яка завдала ударів безпілотниками по потовій частині міста Рені в Одеській області. Місто розташоване поблизу румунського кордону.

Президент Румунії відреагував на російський удар поблизу румунського кордону

Президент Румунії Клаус Йоганніс. Фото з відкритих джерел

Регулярні атаки росіян на портові міста України почались після виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи, яка дозволяла Україні безпечно експортувати зерно та інші товари до Африки, Азії та Європи. В ніч на 24 липня російські війська завдали чергового удару по Одеській області атакувавши портову інфраструктуру.

"Я рішуче засуджую нещодавні напади Росії на українську цивільну інфраструктуру на Дунаї, дуже близько до Румунії", — пише у Twitter Клаус Йоганніс.

За словами президента Румунії ситуація з російськими атаками створює значні ризики для безпеки у чорноморському регіоні та світі загалом.

"Це також впливає на подальший транзит зерна через Україну, а отже, на глобальну продовольчу безпеку", — вважає Клаус Йоганніс.

Подібну позицію висловило і МЗС Молдови, де вказали, що "засуджують російську атаку на українську цивільну інфраструктуру вздовж Дунаю".

Нагадаємо, що атака на місто Рені призвела до руйнувань ангарів з зерном та пошкодила приміщення для зберігання інших товарів. В одному з приміщень виникла пожежа. Місто Рені від Румунії відділяє річка Дунай, тоді як відстань до кордону Молдови складає менш як 5 км.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній президент Росії Дмитрій Медведєв пригрозив новими атаками по місцях, де росіян не чекають.

Також "Коментарі" писали про військового аналітика з RUSI, який вказує, що Захід зробив помилки під час підготовки ЗСУ до контрнаступу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини