Головна Новини Суспільство Війна з Росією Президент Румунії заявив про воєнні злочини Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Румунії заявив про воєнні злочини Росії

Румунський президент відреагував на російські удари поблизу кордону його країни.

2 серпня 2023, 14:17
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Румунії Клаус Йоганніс відреагував на чергову атаку російськими ракетами по українській портовій інфраструктурі поблизу румунського кордону. Лідер Румунії назвав агресивні дії Росії воєнним злочином. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter Клауса Йоганніса.

Президент Румунії заявив про воєнні злочини Росії

Президент Румунії Клаус Йоганніс. Фото з відкритих джерел

Після виходу Росії з зернової угоди, Кремль усе більше атакує морські порти на українському узбережжі. В черговий раз російські ракети вдарили по дунайському порту в Ізмаїлі, що знаходиться в Одеській області поблизу Румунії. В наслідок ударів були пошкоджені та зруйновані деякі технічні об’єкти, що зберігали українське зерно.

На події поблизу румунського кордону відреагував президент країни.

"Постійні атаки Росії на українську цивільну інфраструктуру на Дунаї, неподалік від Румунії, є неприйнятними", — заявив Клаус Йоганніс.

Румунський лідер сказав, що удари Росії впливають на поставки продуктів до країн, які цього потребують та відчувають проблеми з голодом. Таким чином Йоганніс вважає дії керівництва РФ воєнними злочинами.

"Це воєнні злочини, і вони ще більше впливають на здатність України передавати свої харчові продукти тим, хто потребує допомоги у світі", — написав президент Румунії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три іноземні кораблі прорвали російську блокаду та стали на якір в Україні у дунайському порту.

Також "Коментарі" писали, що президент Румунії відреагував на російський удар поблизу румунського кордону. Тоді Клаус Йоганніс заявив, що засуджує дії Росії, які створюють продовольчу кризу у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини