Головна Новини Суспільство Війна з Росією У розвідці розповіли, до чого готуються окупанти на Херсонщині – чому не вірять у свої сили
commentss НОВИНИ Всі новини

У розвідці розповіли, до чого готуються окупанти на Херсонщині – чому не вірять у свої сили

Росіяни готують серію терактів

21 жовтня 2022, 17:05
Поділіться публікацією:

Ще у квітні цього року російські загарбники замінували Каховську ГЕС і зараз проводять роботи з замінування шлюзів та опор. Вони готуються до того, що українські воїни швидко звільнять Херсонщину. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

У розвідці розповіли, до чого готуються окупанти на Херсонщині – чому не вірять у свої сили

Каховська ГЕС. Фото: з відкритих джерел

"Рашисти передбачають швидке звільнення українськими Силами Оборони правобережної частини Херсонської області та готують серію терактів на цій території", — зазначає розвідка.

Під загрозою руйнування опинилася дамба Каховського водосховища та агрегати Каховської гідроелектростанції. При цьому окупанти заздалегідь запланували підрив греблі – основні роботи із замінування проведено ще у квітні.

В українській розвідці фіксують, що лише за останній тиждень росіяни додатково замінували шлюзи та опори Каховської ГЕС. На дамбу окупанти пригнали два величезні "Камази", які повністю завантажені вибухівкою.

Українські розвідники наголошують, якщо російські окупанти справді зважаться на такий теракт і спробують підірвати греблю Каховської ГЕС, то наслідки будуть катастрофічні. Стихія охопить десятки населених пунктів, включаючи сам Херсон. Масштаби екологічної катастрофи в цьому випадку вийдуть далеко за межі України та торкнуться всього Чорноморського регіону.

Читайте також на порталі "Коментарі" – нові заяви Лукашенка та Генштабу ЗСУ: чому загроза вторгнення з РБ зросла в рази.

Також видання "Коментарі" повідомляло – радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що росіяни, які тіснять ЗСУ на Херсонщині, ймовірно, готуються підірвати дамбу Каховської ГЕС. У свою чергу президент України Володимир Зеленський зазначив, що всі світові лідери повинні дати Росії зрозуміти, що теракт на Каховській ГЕС дорівнюватиме застосуванню зброї масової поразки. На його думку, світ має реагувати превентивно. Наскільки велика ймовірність такого підриву? Про що говорять події, що розвиваються зараз на півдні України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DIUkraine/1540
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини