Головна Новини Суспільство Війна з Росією У російських призовників відберуть паспорти
commentss НОВИНИ Всі новини

У російських призовників відберуть паспорти

На час військової служби росіян зобов'яжуть здавати закордонні паспорти

23 травня 2023, 18:59
Поділіться публікацією:

Держдума зобов'язала російських призовників здавати свої закордонні паспорти на зберігання до міграційного відділу поліції. Такі поправки російські депутати внесли до закону "Про порядок виїзду з Російської Федерації та в'їзду до Російської Федерації". Про це повідомляють "Коментарі".

У російських призовників відберуть паспорти

У росіян-призовників відберуть паспорти

Згідно з прийнятими новаціями, громадяни, які проходять військову службу або спрямовані на альтернативну цивільну службу, повинні будуть здавати свої закордонні паспорти до відділу з питань міграції МВС або МФЦ. Назад видавати паспорти росіянам будуть лише після "повернення боргу Батьківщині" — після проходження служби. Нововведення відносяться до чоловіків віком від 18 до 27 років (з 2024 року граничний вік призову буде піднятий до 30 років), які не перебувають у запасі та щодо яких було прийнято рішення призовної комісії про призов на службу, передає Бі-бі-сі.

У новому законодавстві поки що зберігається невелика шпаринка, на яку звернули увагу адвокати. Так, у законопроекті не згадується нещодавно прийнята стаття 15.1, яка забороняє виїзд із РФ росіянам, які отримали повістку воєнкома, від дня, коли вона вважається врученою. Таким чином, пояснюють юристи, громадяни, які отримали повістку військового комісаріату, не будуть зобов'язані здавати закордонний паспорт доти, доки щодо них не винесено рішення призовної комісії.

Крім того, за даними правознавців, поправки, ймовірно, не торкнуться осіннього призову поточного року, оскільки набудуть чинності лише через 180 днів після офіційного опублікування.

Також у РФ почала діяти електронна повістка.

Тим часом, РДК назвали напрямки нових рейдів територією РФ.

У Європі закликали перетнути чергові "червоні лінії" щодо війни в Україні.

А Росія обурена демонстрацією сили: найбільший авіаносець США прямує до Європи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини