Головна Новини Суспільство Війна з Росією У росіян загострилася стара проблема – найбільше страждають українці в окупації
commentss НОВИНИ Всі новини

У росіян загострилася стара проблема – найбільше страждають українці в окупації

За повідомленнями Центру національного опору, в окупації загострюється дефіцит ліків, українцям відмовляють у медичній допомозі

29 червня 2023, 16:05 comments1041
Поділіться публікацією:

Російські окупанти й раніше мали великі проблеми з медикаментами та ліками. Насамперед ними забезпечувалися російські військові. Цивільному ж населенню перепадало небагато. Тепер стали надходити повідомлення, що цивільні, які проживають на окупованих територіях, не мають доступу до ліків першої необхідності. Українцям, які відмовилися від російського паспорта, відмовляють у медичній допомозі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба "Центру національного опору".

У росіян загострилася стара проблема – найбільше страждають українці в окупації

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Загалом на ТОТ півдня та сходу України суспільно-політична та суспільно-економічна ситуація продовжує оцінюватися як кризова. На всіх окупованих територіях спостерігається високий рівень безробіття, дефіцит лікарських засобів, та й взагалі відсутність отримання первинної медичної допомоги", — йдеться у повідомленні.

Відсутність медикаментів – це не єдина проблема. За даними ЦНС, в окупації також відзначаються: відсутність товарів для дітей; постійні перебої у постачанні електроенергії та природного газу; дефіцит професійних кадрів органів окупаційної адміністрації.

"Окупанти заблокували людям можливість обслуговуватися в медичних закладах на тимчасово окупованих територіях. Перед тим, як отримати медичну допомогу в лікарнях на ТОТ, люди повинні показати російський паспорт, або заявку на його отримання", — повідомляє ЦНС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — розпад РФ та перемога України: що думає про це світ – чи вплинув якось заколот Пригожина

Також видання "Коментарі" повідомляло – чим загрожує Кремлю просування української армії – що змінилося у війні після заколоту Пригожина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини