Головна Новини Суспільство Війна з Росією У росіян та українців нова проблема на фронті: про що йдеться і в чому небезпека
commentss НОВИНИ Всі новини

У росіян та українців нова проблема на фронті: про що йдеться і в чому небезпека

У розвідці Британії зазначають, що через погоду посилилася проблема з щурами на передовій

23 грудня 2023, 12:40
Поділіться публікацією:

Протягом останніх тижнів як українські, так і російські війська страждають від навали щурів та мишей на деяких ділянках лінії фронту. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Міноборони Великобританії.

У росіян та українців нова проблема на фронті: про що йдеться і в чому небезпека

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Фахівці британської розвідки відзначають, що нинішня м'яка осінь, а також достатня кількість їжі з полів, що залишилися необробленими через бойові дії, ймовірно, сприяли збільшенню популяції гризунів, йдеться в огляді.

Оскільки на вулиці стало холодніше, тварини, ймовірно, шукають притулку у транспортних засобах та на оборонних позиціях. Гризуни створюють додатковий тиск на моральний дух бійців на передовій, заявляють британські оглядачі.

Крім того, гризуни становлять небезпеку для військової техніки, перегризаючи кабелі – як це було зафіксовано у цьому ж районі під час Другої світової війни.

За неперевіреними даними, звертають увагу у британській розвідці, у російських підрозділах почастішали випадки захворювань, які військові пов'язують із проблемою гризунів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — західні топ-чиновники дотримуються думки, що Росія вже стратегічно програла війну в Україні. Втім, українські чиновники скептичніші і застерігають, що російський диктатор Володимир Путін і надалі прагне не просто утримати вже окуповані території, а й розширити зону окупації. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Також видання "Коментарі" повідомляло – що відбувається на дипломатичному та військовому фронтах: до чого готуватись Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

23 грудня 2023, 19:21

Похоже, в итоге войну выиграют мыши.Моб ресурс у них практически бесконечный, мотивации хоть отбавляй. Придется обеим сторонам сдаваться

Ігор

23 грудня 2023, 13:15

Треба просто почекати коли більш креативні, які завжди на крок по переду, знайдуть рішення. Наприклад, котів. Тоді і українські військові зможуть повторити.


Новини