Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії заявили, що Україна використовує "марсіанські технології" для війни
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії заявили, що Україна використовує "марсіанські технології" для війни

Після досліджень захоплених українських безпілотників Росія вважає, що Україна використовує новітні розробки NASA.

8 квітня 2024, 17:05 comments65552
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські експерти, які змогли отримати доступ до збитих українських безпілотників зробили несподівану заяву. За їх даними Україна нібито в дронах має компоненти, схожі на технології, яку NASA використовує для досліджень Марса. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Росії заявили, що Україна використовує "марсіанські технології" для війни

Український дрон-камікадзе "Грім". Фото з відкритих джерел

Колишній російський депутат та генеральний директор Центру розвитку інтегрованих безпілотних технологій Дмитро Кузякін заявив, що аналіз українських дронів-камікадзе показав, що в їх конструкції використовувалися батареї, дуже схожі на ті, які використовували NASA на своїх марсоходах.

"Схоже, Україна збирала дрони зі своїми партнерами з США, і ці батареї були встановлені для використання дронів взимку при дуже низьких мінусових температурах", – сказав Кузякін.

Росіяни заявили, що здивовані, чому Україна нібито використовує таку передову технологію в дешевих безпілотниках-камікадзе. Крім того, Кузякін додав, що аналіз деяких конструкцій показав присутність алюмінієвих сплавів, подібних до тих, що використовуються в американській програмі космічних польотів.

Україна відкидає такі заяви, зокрема Володимир Зеленський кілька разів наголошував, що українські сили не використовують західні технології для ударів по території Росії.

Хоча до слів російського експерта варто ставитись зі скепсисом щодо присутності "марсіанських технологій, вони також вказують, що Росія активно проводить реверс-інжиніринг, тобто зворотну розробку. Це детальний аналіз технологій інших країн чи компаній менш розвиненими у спробах їх відтворити.

Зокрема, кілька місяців тому з'явилась інформація, що Росія вивчає українські морські безпілотники Sea Baby та намагається їх відтворити. Натомість Україна, намагається відало клонувати російський безпілотник "Ланцет", який незабаром може піти у серійне виробництво. Також українці аналізують збиті російські винищувачі Су-35, щоб краще розуміти, як їх знищувати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про рейтинг країн за імпортом зброї.

Також "Коментарі" писали, що Кирило Буданов назвав місце і час, де може початись новий наступ Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віктор Іванович

10 квітня 2024, 09:55

Так це ж просто чудово, що Україна йде вже попереду цілого світу " землян " використовуючи технології " марсіан ".10.04. 2024 р.


Новини