Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії заявили, що готові до мирних переговорів та назвали умови
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії заявили, що готові до мирних переговорів та назвали умови

Марія Захарова озвучила офіційну позицію Кремля про готовність до мирних переговорів, проте з урахуванням умов Російської Федерації.

18 березня 2023, 17:55 comments23493
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова розповіла, що її країна готова до мирних переговорів з Україною, проте відкинула план Зеленського. Натомість Захарова назвала умови Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на Sky News.

У Росії заявили, що готові до мирних переговорів та назвали умови

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Марія Захарова на брифінгу заявила, що Москва залишається відкритою до мирних переговорів з Україною. Але речниця МЗС назвала мирний план запропонований президентом України "переліком ультиматумів до Росії", які за її словами є відірвані від реальності.

"Ми неодноразово заявляли, що відкриті для дійсно серйозних пропозицій Заходу та України щодо пошуку політико-дипломатичного вирішення кризи, але ми не погодимося на мову ультиматумів", — сказала російська дипломатка.

Далі Захарова почала повторювати раніше озвучені президентом РФ умови для миру. Кремль вимагає від західних союзників припинити поставки зброї, а від України припинити воєнні дії. Також речниця МЗС заявила, що Україна має відновити свій нейтральний статут і погодитись на нові реалії. Під реаліями Марія Захарова мала на увазі змиритись з окупованими територіями на сході та півдні України. У кінці виступу росіянка повторила пропагандистські тези про денацифікацію та демілітаризацію України.

"Крім того, має відбутися демілітаризація та денацифікація України, усунути всі загрози, що виходять з її території, та гарантувати її без’ядерний статус разом із дотриманням прав російськомовних та етнічних меншин", — сказала Захарова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що подібні заяви про мирні переговори озвучував речник Кремля Дмитрій Пєсков.

Також "Коментарі" писав, що українська розвідка розповіла про важливу спецоперацію, без якої Росія могла б знищити Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Стас

18 березня 2023, 21:21

Войска с украины выведи потом переговоры.


Новини