Головна Новини Суспільство Війна з Росією У ГУР розповіли про важливу спецоперацію, без якої Росія могла б знищити Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У ГУР розповіли про важливу спецоперацію, без якої Росія могла б знищити Україну

Очільник Головного управління Розвідки Кирило Буданов вважає, що Україна могла б зазнати поразки, якби не звільнення острова в Чорному морі.

18 березня 2023, 17:05 comments2199
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:








Керівник української розвідки Кирило Буданов вважає, що Україна зазнала б економічного краху, якби не змогла звільнити острів Зміїний. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на документальний фільм "Море. Битва за острів Зміїний".

У ГУР розповіли про важливу спецоперацію, без якої Росія могла б знищити Україну

Керівник ГУР Кирило Буданов. Фото з відкритих джерел

Журналіст, а нині військовий Артем Шевченко презентував свою другу документальну стрічку про війну в Україні "Море. Битва за острів Зміїний". Під час зйомок проєкту кореспонденту вдалось поговорити з військовими та розвідниками.

В одній з розмов очільник ГУР Кирило Буданов розповів, що без деокупації українського острова Зміїний, Україна б зазнала економічного краху, адже в такому разі не було б можливості працювати українським портам.

"Без відновлення контролю за островом Зміїний було неможливе будь-яке судноплавство з портів України. Без цього росіяни просто економічно б нас знищили", — говорить Буданов.

Одним з ключових моментів для звільнення Зміїного у ЗСУ назвали вдалу операцію з потоплення російського крейсера "Москва". Удари ракетами "Нептун" порушили логістичні шляхи ворога, і таким чином допомогли українським військовим витіснити окупантів з острова.

Переглянути повний фільм про острів Зміїний можна нижче:

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про тривожні дії росіян в Атлантичному океані та зухвалість португальських військових, які не виконали наказ переслідувати судно з РФ.

Також "Коментарі" писали, що керівництво Російської Федерації готує плани евакуації з окупованого Криму. Росіяни створюють першочерговий перелік людей та їх родин, яких будуть вивозити з півострова, окрім того, для одного з кримських міст вже такий план створили.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини