Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії заявили про нову атаку на Курську АЕС: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії заявили про нову атаку на Курську АЕС: подробиці

Повідомляється, що на території станції виявили БПЛА, що впав

2 листопада 2023, 16:47 comments2267
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", в Росії заявили про нову атаку на Курську атомну електростанцію (АЕС) "з боку ЗСУ". За інформацією місцевих Telegram-каналів, на станції намагалися влаштувати вибух за допомогою безпілотника.

У Росії заявили про нову атаку на Курську АЕС: подробиці

Курська АЕС. Фото: з відкритих джерел

"Сьогодні (2 листопада) близько полудня на території Курської атомної електростанції в місті Курчатові виявили БПЛА літакового типу, що впав. Він ніс на собі вибухівку, яку саме — пізніше встановлять експерти", — йдеться в повідомленні.

При цьому росіяни відзначають, що вибуховий пристрій не спрацював, отже, вибуху як такого не сталося, БПЛА, який звалився, виявив співробітник служби безпеки при патрулюванні території.

Це вже далеко не перше повідомлення росіян про атаку на Курську АЕС. 26 жовтня російські ЗМІ вже розганяли інформацію про те, що Курську АЕС у Росії атакували три невідомі безпілотники літакового типу. При цьому один із дронів "вибухнув поряд" зі складом з ядерними відходами.

А ще раніше інформацію про те, що українські "диверсанти" нібито планували влаштувати теракт на Курській АЕС, розповідав сам Путін. Тоді диктатор розповів, що працівники ФСБ взяли в полон якихось "диверсантів", які намагалися виконати завдання щодо підриву опори ЛЕП поряд з однією з російських АЕС. Такими кроками російський президент спробував виправдати удари РФ щодо критичної інфраструктури України. Тоді ж Путін прямо натякнув, що може зважитися на прямі удари українськими АЕС.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр оборони США Ллойд Остін, аргументуючи важливість допомоги як Ізраїлю, так і Україні, наголосив, що глобальна безпека безпосередньо залежатиме від результату цих воєн. Радник Офісу президента України Михайло Подоляк заявив про необхідність припинення існування РФ у тому стані, в якому вона зараз. Лише так, вважає він, вдасться уникнути ще більшої війни у майбутньому. Ну, а Північна Корея, яка активно постачає Росії снаряди для війни проти України (і, схоже, одержуючи натомість допомогу у запуску шпигунського супутника), попереджає, що незабаром розпочнеться Третя світова війна. Про що говорять ці заяви та приготування низки країн? Чи ще є можливість зупинити світову війну – чи вона вже йде? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини