Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії встановили пам'ятник Пригожину
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії встановили пам'ятник Пригожину

Ватажку ПВК "Вагнер" та його підручним встановили пам'ятник на місці авіакатастрофи, в якій вони загинули

29 вересня 2023, 20:57
Поділіться публікацією:

На місці загибелі ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина у Тверській області Росії встановили пам'ятник. Його поставили в районі села Куженкіне, де зазнав аварії борт із ватажками найманців. Про це повідомляють "Коментарі".

У Росії встановили пам'ятник Пригожину

Пам'ятник Пригожину в Росії

Пам'ятний знак являє собою кам'яний валун з емблемою ПВК "Вагнер" та його слоганом. Поруч із пам'ятним каменем встановлено флагшток зі прапором найманців, які воювали за гроші, обстоюючи інтереси путінської Росії в Африці, на Близькому Сході та в Україні. В Україні вагнерівці з'явилися вже 2014 року на Донбасі. З початком широкомасштабного вторгнення РФ в Україну вони почали брати активну участь у боях та "прославилися" численними військовими злочинами. Зокрема, їм приписували ЗМІ відрізання голови українському військовополоненому.

Основні свої втрати вагнерівці зазнали у боях за Бахмут, який вони змогли захопити, втративши десятки тисяч бійців, серед яких переважали ув'язнені. На думку самого Пригожина, великі втрати були спричинені не лише активним опором Сил оборони України, а й недостатнім постачанням з боку Міноборони РФ. Він публічно звинуватив міністра оборони РФ Сергія Шойгу та начальника Генштаба Валерія Герасимова в організації "снарядного голоду" для його ПВК. У ЗМІ висувалась й інша версія конфлікту — нібито Шойгу та Пригожин стали конфліктувати через підряди на постачання їжі армії.

Так чи інакше, але 23 червня Пригожин підняв заколот, який назвав "маршем справедливості". Разом зі своїми найманцями він захопив Ростов-на-Дону і пішов на північ. Не зустрівши ніякого опору, він зупинився за 200 кілометрів від Москви. Як стало відомо пізніше, за посередництва президента Білорусі Олександра Лукашенка було досягнуто домовленості про зупинення "маршу". Пригожину Лукашенком було надано гарантії безпеки та можливість піти до Білорусі. Туди перемістилася ПВК, розбивши під Осиповичами польовий табір. Кримінальну справу щодо Пригожина було закрито.

23 серпня 2023 року на території Тверської області під час прямування з Шереметьєва до Санкт-Петербурга впав літак "Embraer Legacy 600", внаслідок чого загинули 10 людей. Разом із сімома вагнерівцями, серед яких був Пригожин та командир ПВК Уткін, загинули два пілоти та стюардеса.

Похований на Порохівському цвинтарі Санкт-Петербурга.

Тим часом, у НАТО закликали готуватися до довгострокової конфронтації.

У Криму після ударів по військових об'єктах ФСБ щодня затримує нібито "шпигунів".

А на фронті з'являться "оновлені" вагнерівці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини