Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії розуміють неминучість такого удару: ЗМІ дізналися, що невдовзі може статися з Кримом
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії розуміють неминучість такого удару: ЗМІ дізналися, що невдовзі може статися з Кримом

Окупанти розуміють, що Україна завдасть ударів по логістиці у Криму

19 червня 2024, 09:10 comments1961
Поділіться публікацією:

Анексований український Крим, який є для російського диктатора Володимира Путіна тотемним і стратегічно важливим "непотоплюваним авіаносцем", починає виглядати непридатним для плавання. Як передає портал "Коментарі", про це в колонці The Telegraph пише колишній офіцер Королівського флоту Том Шарп.

У Росії розуміють неминучість такого удару: ЗМІ дізналися, що невдовзі може статися з Кримом

Кримський міст. Фото: з відкритих джерел

Колишній військовий зазначив, що перекриття чотирьох головних артерій постачання (Керченський міст, дві поромні переправи та залізниця), залишать півострів без двигунів, зброї та продовольства.

Запас зброї, яку українська армія може застосувати проти Кримського мосту, зростає. Нещодавно презентували новий морський дрон Stalker 5.0, який значно дешевше за Magura V5, що витіснив Чорноморський флот з окупованого Севастополя.

"Не маючи детальних планів мосту, ніхто не може з упевненістю передбачити, яке корисне навантаження може зруйнувати проліт і вивести його з ладу назавжди. Але тисяча кілограмів високоточної вибухівки може завдати величезної шкоди, і за таку ціну можна було б просто не зупинятися, доки не досягнеш успіху", — зазначає Шарп.

На його думку, у Росії розуміють неминучість такого удару, тому намагаються захистити споруду баржами. Військовий упевнений, що цей грубий оборонний механізм треба зламати лише раз, а вже тоді Україна зможе вивести з ладу ключові вузли постачання, збільшивши для окупантів час та вартість відновлення.

"Йдеться не про повернення Криму як такого, а про те, щоб зробити його непотрібним як оперативний вузол... Відторгнення Криму було б настільки ганебним і дорогим, що це варте того, щоб продовжувати", — додав офіцер.

Читайте також на порталі "Коментарі" – окупанти готуються до вивезення музейних цінностей із Криму: що відбувається на півострові.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому російській армії доведеться залишити Крим: у США озвучили оптимістичний прогноз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини