Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії припинили публікувати некрологи про загиблих в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії припинили публікувати некрологи про загиблих в Україні

Незалежні ЗМІ по них відстежували та повідомляли про втрати армії РФ в Україні

13 червня 2023, 20:44
Поділіться публікацією:

Уряд Хакасії, сибірської республіки в РФ, відмовився від публікації некрологів про загиблих в Україні на прохання Міноборони. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Сибір.Реалії.

У Росії припинили публікувати некрологи про загиблих в Україні

Цвинтар вагнерівців

За словами одного із співрозмовників редакції, прес-служба уряду перестала публікувати дані про загиблих в Україні військових та найманців з "ПВК Вагнер", оскільки їх використовують "Російська служба Бі-Бі-Сі" та "Медіазона" для підрахунку втрат російської армії. Відкриті дані сильно розходяться із повідомленнями Міноборони, яке востаннє називало загальну кількість втрат у вересні 2022 року. Тоді Сергій Шойгу заявив, що в Україні вбито 5937 російських військових. 26 квітня уряд Хакасії востаннє опублікував некролог з України — повідомлення про загибель депутата Верховної Ради Дмитра Іванова, котрий воював у складі "ЧВК Вагнер" під Бахмутом. 18 травня голова Хакасії Валентин Коновалов вручив нагороди сім'ям військовослужбовців, про смерть яких стало відомо у листопаді 2022 року та січні 2023 року. У прес-службі уряду Хакасії від коментарів відмовилися.

Журналісти "Російської служби Бі-Бі-Сі" та "Медіазони" підтвердили загибель 25 218 осіб, які воювали на боці Росії. Згідно з відкритими даними, загинули щонайменше 135 людей з Хакасії. "Російська служба Бі-Бі-Сі" при цьому повідомляє, що під час вторгнення в Україну Росія, за найбільш консервативними оцінками, могла втратити 50 тисяч людей загиблими. Безповоротні втрати Росії з урахуванням тих, хто вибув з ладу через поранення чи смерть, можуть становити щонайменше 225 тисяч осіб.

Нагадаємо, що, за даними Генштабу ЗСУ, станом на ранок 13 червня в Україні під час боротьби з широкомасштабним вторгненням РФ знищено понад 216 тисяч загарбників.

Тим часом, Путін порівняв Україну з Російською Федерацією.

Єнс Столтенберг відреагував на початок контрнаступу України.

А колишня черниця розповіла, як заробляють гроші у монастирі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини