Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії повідомили, скільки українських дітей отримали в РФ "попередню опіку"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії повідомили, скільки українських дітей отримали в РФ "попередню опіку"

Одним із ключових звинувачень Росії у скоєнні військових злочинів в Україні є насильницький вивіз українських дітей та подальше їх усиновлення до РФ

29 червня 2023, 17:32
Поділіться публікацією:

Лише у Ростовській області РФ у 2022 році передано під "попередню опіку" 1184 українських дітей, які прибули "без законних представників з територій Донбасу та України". Про це, як повідомляють "Коментарі", йдеться у звіті про діяльність уряду Ростовської області РФ за минулий рік.

У Росії повідомили, скільки українських дітей отримали в РФ "попередню опіку"

Росія викрала в Україні тисячі дітей

Як пише онлайн-видання "Важливі історії", наприкінці 2022 року уповноважена з прав дитини у Росії Марія Львова-Бєлова заявила, що у російські сім'ї було влаштовано 380 дітей, вивезених із територій України. Ту ж цифру вона називала у березні, квітні та червні 2023 року.

При цьому журналісти зазначають, що діти, які прибули до Росії з України, можуть мати різний статус. Це можуть бути діти-сироти, які жили у дитбудинках на окупованих територіях або втратили батьків на війні. Крім того, у статистиці могли бути враховані діти, які прибули до Росії без батьків, але у супроводі бабусь, тітки чи інших родичів. Тут можуть бути враховані та масово вивезені до Росії вихованці дитячих закладів. Зазвичай опіку над ними оформляє директор установи.

ЗМІ посилаються на звіт міністерства освіти РФ, в якому сказано, що в 2022 році в Ростовській області під "попередню опіку" віддали 534 дитини. Тому, ймовірно, решта дітей, згаданих у звіті уряду Ростовської області, були розподілені в інші регіони РФ. За відкритими джерелами, розслідувачі встановили місцезнаходження 290 дітей з України. Вони проживають тепер у 23 регіонах Росії, зокрема у Новосибірській (47 дітей), Московській (щонайменше 30), Калузькій (25), Нижегородській (24) областях та Ямало-Ненецькому автономному окрузі (21 дитина).

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що Україні відомо поіменно про 19393 українських дітей, вивезених Росією з України. При цьому потенційно депортації з України могли зазнати 200 тисяч дітей. Саме стільки проживало неповнолітніх на окупованих Росією землях.

Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Володимира Путіна та Марії Львової-Бєлової за звинуваченням у викраденні українських дітей. Після цього Путін не виїжджав із Росії, а МВС РФ оголосило у розшук одного із суддів МКС.

Тим часом, путінські гранти спрямують на "патріотичне виховання" українських сиріт.

А National Geographic анонсує революційні зміни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини