Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії можуть оголосити святим "протеже" Шойгу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії можуть оголосити святим "протеже" Шойгу

Він не програв жодної битви, але чинив безліч жорстокостей щодо підкорених народів і був шанований за Сталіна

24 серпня 2023, 16:58
Поділіться публікацією:

Російська православна церква може розпочати процес канонізації, тобто зарахування до лику святих, російського полководця XVIII століття Олександра Суворова, повідомляють "Коментарі". Про це церковників попросив міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

У Росії можуть оголосити святим "протеже" Шойгу

Олександр Суворов

До порядку денного засідання Синоду РПЦ, яке відбулося у четвер, було включено пункт про передачу питання про можливу канонізацію Суворова на розгляд профільної синодальної комісії.

Минулого року, невдовзі після російського широкомасштабного вторгнення в Україну, міністр оборони Росії Сергій Шойгу просив РПЦ зарахувати Суворова до святих. У Московській патріархії тоді пояснили, що вивчать біографію Суворова та різні дані про нього. Для канонізації зокрема потрібні "народне шанування подвижника як святого", а також свідчення про пов'язані з його ім'ям чудеса.

Синодальна комісія з канонізації була створена у 1989 році. У разі схвалення остаточне рішення про канонізацію приймає Синод або Архієрейський собор. 2001 року РПЦ канонізувала воєначальника-сучасника Суворова — флотоводця Федора Ушакова.

Олександр Суворов — один із найвідоміших полководців Російської імперії, який воював проти Пруссії, Туреччини, Франції, Польщі, який придушував повстання Пугачова, генералісимус, граф Римникський, князь Італійський. Вважається, що він не програв жодної битви. Ім'я Суворова входило до офіційного "пантеону" героїв і в епоху правління Сталіна. У Польщі його звинувачують у жорстокості. Зокрема, під час штурму в 1794 році передмістя Варшави — Праги, при якому загинули тисячі повстанців та мирних жителів.

Також його вважають винним у різанині ногайців на Кубані, також відомої як придушення ногайського повстання. Воно було піднято кубанськими ногайцями Малої Ногайської орди у 1783 році на Кубані і було наслідком приєднання Криму до Російської імперії та політики царської влади щодо переселення ногайців на Урал. Повстання було жорстоко придушене військами під керівництвом Суворова.

Тим часом, екс-глава ЦРУ впевнений, що Путін піде на переговори та забере свої війська.

Європейські дипломати підхопили флешмоб Кулеби.

А Буданов розповів про прогнози щодо дати деокупації Криму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини