Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії хочуть засудити поліцейського за антивоєнну розмову по телефону
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії хочуть засудити поліцейського за антивоєнну розмову по телефону

Йому інкримінують "поширення фейків" про російську армію

20 квітня 2023, 11:57
Поділіться публікацією:

Прокурор вимагає призначити для співробітника московського главку МВС Сергія Клокова (Веделя), якого звинувачують у поширенні військових "фейків" під час особистої телефонної розмови, дев'ять років колонії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на "Медіазону" та "Мережеві свободи".

У Росії хочуть засудити поліцейського за антивоєнну розмову по телефону

Світ поділився на людей та рашистів

Співробітника ГУ МВС у Москві Сергія Клокова було затримано в березні минулого року. За версією слідства, у приватній телефонній розмові Клоков обговорював війну в Україні, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Під час судового процесу прокурор заявив, що 9 березня минулого року поліцейський телефоном розповів своїм близьким та колегам про російське вторгнення в Україну. За словами держобвинувача, Клоков серед іншого говорив "про величезні втрати", про відмову російської сторони визнавати ці втрати, про цілеспрямовані руйнування та вбивства мирного населення російськими військовими.

"Ми впевнені, що боремося з фашизмом, але ніякого фашизму там немає. Вони зруйнували моє місто. Вбили дітей. [Зруйнували] пологові будинки", — наводиться у справі розшифровка розмови Клокова з колишнім колегою.

Згідно з матеріалами справи, Сергій Клоков зідзвонювався з поліцейським із Києва, другом його батька, який після початку війни евакуювався до Німеччини. У телефонних розмовах вони обговорювали ситуацію зі своїми друзями, які залишалися у Бучі.

"Джерело цієї брехні, яку поширював Ведель, були українські пропагандистські ресурси", — заявив прокурор під час засідання.

Критичні вислови про російську армію, які пролунали в телефонній розмові, визнали публічними на основі свідчень свідка — співробітника правоохоронних органів, який прослуховував телефон Веделя.

Адвокат Данило Берман ще на першому допиті зазначив, що приватна телефонна розмова не може вважатися публічним розповсюдженням відомостей.

Крім того, у матеріалах справи Клокова не було дозволу на прослуховування його телефону, наголошував захисник.

Тим часом, ЗМІ повідомили про візит до Києва глави НАТО.

У ГУР назвали причину – чому окупанти змінили тактику ракетних ударів по Україні.

РФ відправила на південь України нову групу військ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини