Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РНБО анонсували посилення мобілізації: кого можуть призвати
commentss НОВИНИ Всі новини

У РНБО анонсували посилення мобілізації: кого можуть призвати

РНБО готується прийняти рішення щодо мобілізації обмежено придатних

1 вересня 2023, 11:14
Поділіться публікацією:

В Україні хочуть врегулювати питання щодо мобілізації обмежено придатних до служби. Відповідне рішення ухвалить сьогодні РНБО. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олексій Данілов.

У РНБО анонсували посилення мобілізації: кого можуть призвати

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Є у наших нормативно-правових документах термін — придатний чи умовно придатний. Треба дати тлумачення, хто такий умовно придатний, де люди, які мають такий розпорядження у своїх документах, можуть використовуватися", — зазначив Олексій Данилов.

Він пояснив, що досі є подвійні, або навіть потрійні трактування положень щодо можливості призову обмежено придатних. Тепер РНБО відштовхуватиме перед прийняттям остаточного рішення від вимог українських командирів, які мають озвучити чітке бачення.

"Тому для того, щоб закрити це питання раз і назавжди, рішенням Ради нацбезпеки та оборони дано доручення роз'яснити цей документ, щоб не було подвійне-потрійне трактування цієї норми", — розповів Данилов.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні можуть скасувати відстрочку від мобілізації: кого це торкнеться.

Також видання "Коментарі" повідомляло – з'являється все більше повідомлень, що російський диктатор Путін оголосить у вересні після т.зв. Єдиного дня голосування (той намічений на 10 вересня, коли в РФ та на захоплених їй територіях України пройдуть виборні кампанії різного рівня), про мобілізацію. У Головному управлінні розвідки (ГУР) Міноборони також застерігають, що Росія готується до великої мобілізації. При цьому зазначається, що країна-агресор щомісяця різними методами мобілізує десятки тисяч людей. В Україні ж від початку широкомасштабного російського вторгнення відбуваються "абсолютно планові" мобілізаційні заходи, запевняє член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський. Чи піде Кремль на відкрите посилення мобілізації? Якщо так – до чого це може спричинити? Як оцінюєте мобілізацію в Україні, зокрема роботу територіальних центрів комплектування (ТЦК)? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини