Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РФ на офіційному рівні «узаконили» депортації українців, - ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ на офіційному рівні «узаконили» депортації українців, - ISW

Кремль має намір вигнати неугодних українців із окупованих територій

29 квітня 2023, 07:40
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, який закріплює умови подальшої масової депортації до Росії мешканців окупованих територій України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У РФ на офіційному рівні «узаконили» депортації українців, - ISW

Депортація українців Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики звертають увагу, що 27 квітня Володимир Путін підписав указ "Про особливості правового становища деяких категорій іноземних громадян та осіб без громадянства в Російській Федерації", який визначає осіб, які проживають на окупованих Росією територіях, які заявили про бажання зберегти чинне громадянство і відмовилися прийняти російські паспорти як "іноземних громадян" та осіб без громадянства, які в даний час проживають в Російській Федерації.

Аналітики зазначають, що цей указ закріплює примусові методи залучення жителів окупованих територій до отримання російських паспортів, а також встановлює умови депортації українців, які не погоджуються стати громадянами Росії. Російська влада також продовжує інші спроби депортувати українців, особливо дітей, до Росії за різними схемами.

"ISW продовжує вважати, що всі дії, спрямовані на депортацію українців до Росії, можуть бути порушенням Женевської конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, а також потенційною навмисною кампанією етнічних чисток", — йдеться у звіті Інституту.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому РФ поспішає з видачею паспортів на окупованих територіях – які ризики для українців.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи буде толк від посилення санкцій проти РФ – чи може це змусити Кремль припинити війну. Експерти детально проаналізували ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому порталу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василий

29 квітня 2023, 07:07

знають канальї, що без українців їм погибель-зникнуть як мамонти


Новини