Головна Новини Суспільство Війна з Росією У РФ є план на найближчі півроку щодо війни в Україні: в ISW озвучили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

У РФ є план на найближчі півроку щодо війни в Україні: в ISW озвучили подробиці

Військові аналітики ISW вважають, що Росія хоче протягом півроку перехопити ініціативу на полі бою

16 січня 2023, 07:50
Поділіться публікацією:

У російському командуванні є чіткий план, як діяти у війні проти України у найближчі 6 місяців. Російські війська хочуть перехопити ініціативу у війні, а також покласти край контрнаступу ЗСУ. Орієнтуючись на такі завдання, російський президент Путін кардинально переглянув підходи ведення війни. У Кремлі зробили роботу над помилками після провалів, які зробило російське керівництво рік тому. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

У РФ є план на найближчі півроку щодо війни в Україні: в ISW озвучили подробиці

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти зазначають, Кремль, ймовірно, готується провести вирішальну стратегічну операцію протягом наступних 6 місяців, спрямовану на те, щоб перехопити ініціативу та покласти край низці оперативних успіхів України.

В ISW перерахували невдачі Росії у війні проти України.

Зокрема, за останні 11 місяців Росія не змогла досягти більшості своїх основних оперативних цілей в Україні.

Російські війська не змогли захопити Київ, а також Донецьку та Луганську області, утримати здобутки у Харківській області чи місто Херсон.

Експерти зазначають: "Російська повітряна та ракетна кампанія, спрямована проти української критичної інфраструктури під керівництвом генерала Сергія Суровікіна наприкінці 2022 року, також не призвела до значних оперативних наслідків і не деморалізувала українське суспільство, як це, ймовірно, планував Кремль".

Читайте також на порталі "Коментарі" — друге пришестя Лапіна: до чого може призвести протистояння між російськими воєначальниками

Також видання "Коментарі" повідомляло — "Вісь зла" зміцнюється і продовжить допомагати Путіну: що може стати на заваді цьому – які ризики.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини