Головна Новини Суспільство Війна з Росією У районі Курської АЕС та Воронежа було голосно: у РФ вже скаржаться на атаку дронів
commentss НОВИНИ Всі новини

У районі Курської АЕС та Воронежа було голосно: у РФ вже скаржаться на атаку дронів

Під час атаки був використаний нетиповий дрон, запевняють російські джерела

14 липня 2023, 08:32
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", у ніч на 14 липня у двох прикордонних областях РФ – Курській та Воронезькій – знову було чути гучні вибухи. Приблизно о 3-й ночі вибухи пролунали в місті Курчатов, де розташована Курська АЕС, пише Telegram-канал Baza. За інформацією Mash, місто було атаковане дроном, який не схожий на ті, які раніше атакували об'єкти на території РФ.

У районі Курської АЕС та Воронежа було голосно: у РФ вже скаржаться на атаку дронів

У районі Курської АЕС та Воронежа було тривожно. Фото: з відкритих джерел

"Дронат, що атакував Курчатов, був саморобний і на реактивній тязі. За словами місцевих, його зупинила ялина, яка росла поряд з будинком. Через звук, місцеві могли прийняти безпілотник за ракету. До цього такі дрони у ЗСУ не зустрічалися", – пише канал .

Близько 23 години сильний вибух долинув з околиць Воронежа. Губернатор області Олександр Гусєв заявив про те, що спрацювала ППО, яка зуміла знищити три безпілотника ще на підльоті до міста. Тож жодної небезпеки для містян немає.

"Вчора за кілька кілометрів від Воронежа засоби ППО виявили та знищили три БПЛА. Жертв, постраждалих, руйнувань немає", — написав Олександр Гусєв.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна дронів та ракет: як змінилася тактика РФ та України – чому ворог б'є по цивільних. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю нашому виданню детально проаналізували непросту ситуацію.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Кремлі заявили, що російський диктатор Володимир Путін найближчим часом вирушить із візитом до Китайської Народної Республіки (КНР). Цікаво, що нещодавно стало відомо про пораду президента США Джо Байдена китайському лідеру Сі Цзіньпіну "бути обережним" у відносинах із Путіним, якщо Пекін покладається на західні інвестиції. Що можна сказати про російсько-китайські відносини на цьому етапі? Як вони можуть (і чи можуть) змінитись у найближчому майбутньому на тлі російсько-української війни? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини