Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Раді відповіли, коли ТЦК отримають дані реєстрів про військовозобов'язаних
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді відповіли, коли ТЦК отримають дані реєстрів про військовозобов'язаних

У парламенті запевняють, що персональні дані будуть захищені

8 квітня 2024, 08:45 comments3746
Поділіться публікацією:

Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки можуть отримати дані про військовозобов'язаних, які утримуються в держреєстрах, вже за кілька місяців. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявила народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики Олена Мошенець.

У Раді відповіли, коли ТЦК отримають дані реєстрів про військовозобов'язаних

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

"Протягом кількох місяців я сподіваюся, що цей процес справді стане ефективним, тому що ми робимо інформаційною, електронною нашу військову частину", — зазначила парламентарій.

Мошенець уточнила, що питанню захисту персональних даних військових приділяють увагу. "Було обіцяно, що персональні дані будуть захищені і ворог точно не повинен отримати доступ до нашого найбільшого, найкращого активу у цій боротьбі", — наголосила депутат.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи збільшуватимуть штрафи за неявку до ТЦК: у Верховній Раді дали пряму відповідь.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Рада готується цього тижня розглянути законопроект про мобілізацію: які сподівання.

Раніше "Коментарі" інформували – нарешті багатостраждальний законопроект про мобілізацію може бути винесений до сесійної зали Верховної Ради для розгляду у другому читанні та загалом. Спікер ВР Руслан Стефанчук нагадав, що раніше було ухвалено закон про зменшення мобілізаційного віку з 27 до 25 років; що парламент проголосував законопроект щодо створення електронного кабінету військовозобов'язаного, а також законопроект, яким встановлюються певні гарантії для українських військових. При цьому тривають танці навколо того, скільки саме людей треба призвати – 300 чи 500 тисяч. Портал "Коментарі" звернувся до експертів з проханням поділитися думками щодо перспектив мобілізаційного законопроекту та процесів мобілізації в цілому.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини