Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Раді відповіли – чи настав час посилювати мобілізацію в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді відповіли – чи настав час посилювати мобілізацію в Україні

Нардеп Вениславський висловився про те, чи зараз набиратимуть до лав ЗСУ більше людей

19 жовтня 2023, 10:00 comments1823
Поділіться публікацією:

В Україні триває мобілізація, але говорити про те, що настав час посилювати мобілізаційні заходи – не варто. Все йде за планом, посилювати мобілізацію поки що ніхто не має наміру. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "BBC" зробив представник президента у Верховній Раді, член комітету парламенту з питань безпеки та оборони Федір Веніславський.

У Раді відповіли – чи настав час посилювати мобілізацію в Україні

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Нардеп пояснив, що на сьогоднішній день у рамках вже оголошеної в країні мобілізації ТЦК забезпечують поповнення втрат українського війська на полі боїв. Крім того, в Україні формуються і нові резерви, які будуть задіяні тоді, коли це вважатиме за правильний і необхідний Генштаб ЗСУ.

"Але підстав сьогодні говорити, що необхідно різко збільшити кількість мобілізованих, немає", — резюмував Веніславський.

Варто зазначити, що в цьому ж інтерв'ю Федір Веніславський заявив, що тепер не вважає за правильне провадити жорсткі заходи щодо покарання для українців-уклоністів, які нелегально виїхали з України під час військового стану. На думку нардепа, це може зашкодити, адже тоді тисячі людей відмовляться повертатися до України після завершення війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент України Володимир Зеленський заявив, що військові звернулися до нього з проханням дати можливість мобілізувати більше українців. Також стало відомо, що територіальним центрам комплектування (ТЦК, колишні військкомати) незабаром нададуть доступ до всіх державних реєстрів. Як оцінюєте ці перспективи і загалом ситуацію з ТЦК, черги в які, м'яко кажучи, не спостерігається, натомість скандали з корумпованими військками стали мало не повсякденністю? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Костя

19 жовтня 2023, 18:12

Веніславського треба першим послати на передову

Бог

19 жовтня 2023, 11:13

Могилизация!


Новини