Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Раді хочуть удосконалити мобілізаційні заходи: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

У Раді хочуть удосконалити мобілізаційні заходи: про що йдеться

У профільному парламентському комітеті продовжується робота над удосконаленням процедури проведення мобілізації

29 березня 2023, 14:40 comments3713
Поділіться публікацією:

У комітеті ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки працюють над удосконаленням процедури проведення мобілізації в Україні. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів член комітету, представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський.

У Раді хочуть удосконалити мобілізаційні заходи: про що йдеться

Повістки. Фото: із відкритих джерел

"За результатами засідання оборонного комітету, де були всі керівники високого рівня, які відповідають за мобілізаційні заходи, з'ясували, чому виникають такі неправильні ситуації, наприклад, коли військовослужбовець був одразу направлений до зони бойових дій після призову на службу. Ці питання ми взяли на контроль "Такого точно більше не буде. Винні будуть притягнуті до відповідальності", — розповів Федір Веніславський.

Нардеп пояснив, що зараз у профільному парламентському комітеті триває робота над удосконаленням процедури проведення мобілізації.

Він додав, зараз парламентарі зайняті тим, що напрацьовують законодавчі зміни, які сприятимуть урегулюванню питання видачі повісток військовозобов'язаним внутрішньо переміщеним особам, адже багато чоловіків призовного віку зараз з тих чи інших причин проживають не за місцем постійної реєстрації.

Зазначимо, що загальна мобілізація в Україні здійснюється з 24 лютого на виконання указу президента. У Міноборони вже не раз говорили, що жодних хвиль мобілізації немає, все йде в плановому порядку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому від повістки, виданої в іншій області, можна сміливо відмовитись: відповідь адвоката.

Також видання "Коментарі" повідомляло, чи буде посилення мобілізації в Україні: у Раді роз'яснили слова Давида Арахамії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Микола

30 березня 2023, 17:01

Слава Украiнi !!! Якщо нашi воiни гинуть , то чому такi привилеi ((( попам МП ))) !!!??? Думаю , що вони е Калобарантами , цих ((( попiв ))) Потрiбно мiняти на наших Воiнiв якi страждають у полонi ... Це будет хоч якась справедливiсть !!!

иван

30 березня 2023, 16:16

Иван Сирко, 100%

Ираида

30 березня 2023, 09:57

Иван Сирко, поддерживаю.

петя шоколадо

29 березня 2023, 16:26

Иван Сирко, 100%

Иван Сирко

29 березня 2023, 15:27

В Украине идет принудительная мобилизация, под угрозами, насилием по отношению к мужчинам! Высаживанием мужчин с маршрутных автобусов и отправления сразу в тцк под конвоем. Но реально дали бы гарантированную зарплату в баксах кто на нулевой 3000-5000 у.е. в месяц, остальным 1500 у.е. и не снимали до полной победы, а тцк которые в тылу прожиточный минимум! И проблема была бы решена! Отбивались бы потом от желающих... А сейчас живем как в гето с одной стороны рашкофашисты, с другой наша бандовласть и уже не знаешь как выживать если цены на все дичь, даже маршруток мужчин снимают и в тцк пакают и это уже не шутки.

Юрий

29 березня 2023, 14:33

Основне питання зараз стоїть щодо складання правильної программи підготовки призивників. А для цього повинно бути враховано - вага та зріст людини, його фізична підготовленість, як загальна так і спеціальна. Лише потім на всій цій базі з навантаженням пульсу відтворити поетапну підготовку за пять днів, за 15 днів за місяць та більше, якщо потребує цього навчання.


Новини