Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Пригожина визнали величезні втрати ПВК "Вагнер"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Пригожина визнали величезні втрати ПВК "Вагнер"

У ПВК "Вагнер" звинуватили міністерство оборони РФ у брехні, при цьому розповівши про втрати, яких вони зазнали у боях за Бахмут

19 липня 2023, 22:57
Поділіться публікацією:

У боях за Бахмут ПВК "Вагнер" втратили 66 тисяч бійців, з яких убитими 22 тисячі та ще 40 тисяч пораненими. Такі дані оприлюднено у публікації на телеграм-каналі, близькому до ватажка ПВК "Вагнер" Пригожина. Про це повідомляють "Коментарі".

У Пригожина визнали величезні втрати ПВК "Вагнер"

Бої за Бахмут точилися кілька місяців

Ці дані вагнерівці опублікували у відповідь на твердження Міністерства оборони РФ, у протистоянні з яким ПВК та Пригожин перебували раніше, про те, що з відомством Шойгу уклали контракти десятки тисяч вагнерівців.

"От реальна математика. Усього за українське відрядження пройшло 78 тисяч бійців ПВК Вагнер, — пишуть найманці. — З них 49 тисяч це ув'язнені з таборів. На момент взяття Бахмута (20 травня) вбитими було 22 тисячі бійців, пораненими 40 тисяч. Живими та здоровими 25 тисяч, плюс поранені ті, хто перебував на лікуванні, з них убуло і убуває до Білорусі до 10 тисяч, вже пішли у відпустку 15 тисяч, яким чином сформувалися 33 тисячі тих, хто пішов до військових, мені поки невідомо. Якщо всі вбиті та відпускні підписали контракти, то тоді це можливо. Тут не посперечаєшся", — іронізують найманці над інформацією відомства Шойгу.

Нагадаємо, що 23-24 червня Пригожин підняв заколот, під час якого вагнерівці захопили Ростов-на-Дону, пройшли кілька регіонів РФ і зупинилися за 200 кілометрів від Москви. Внаслідок переговорного посередництва глави Білорусі Олександра Лукашенка, найманці та Кремль уникли силового зіткнення в столиці РФ, а Пригожину та його прихильникам дали можливість "піти до Білорусії".

На відео, яке сьогодні опубліковано, Пригожин говорить про наступні плани найманців – вони пов'язані з Африкою, але він не заперечує можливості повернення в Україну.

"Далі готуємось, підвищуємо свій рівень і – у новий шлях. В Африку. І, можливо, повернемося на СВО у той момент, коли будемо впевнені, що нас не змусять осоромити самих себе та наш досвід", — заявив Пригожин.

Тим часом, разом із косметичними товарами росіяни отримували листівки на підтримку ЗСУ.

Путін прокоментував вихід РФ із зернової угоди.

А Україна вимагає арешту одного з керівників Червоного Хреста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини