Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Повітряних силах назвали час, коли в Україну прибудуть перші винищувачі F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

У Повітряних силах назвали час, коли в Україну прибудуть перші винищувачі F-16

Стало відомо, коли Україна отримає перші західні винищувачі F-16 від Данії та почне їх використовувати на українських територіях.

7 січня 2024, 08:50 comments1731
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат відреагував на інформацію про можливу затримку передачі винищувачів F-16 для України від Данії та назвав дату, коли ці літаки можуть з’явитись на нашій території.

У Повітряних силах назвали час, коли в Україну прибудуть перші винищувачі F-16

Коли винищувачі F-16 доставлять в Україну. Фото з відкритих джерел

Юрій Ігнат розкритикував певні видання, що посилаючись на свої джерела заявили про затримку постачання F-16 Україні, однак офіційних повідомлень про це не існує.

"Дивимося на сайт міністерства оборони Данії — жодної заяви я не побачив. Давайте дивитися на всі заяви не через ЗМІ, західні ЗМІ дуже часто нас дивують якимись заявами з посиланням на свої джерела. Є офіційні заяви, будемо їх дотримуватись", — відповів Ігнат в ефірі телемарафону.

Речник Повітряних сил також пояснив, що відправляти винищувачі в Україну до кінця 2023 року не мало сенсу, адже не була готова до них інфраструктура та пілоти. За словами Ігната українські пілоти проходять навчання щонайменше в трьох країнах. У Великій Британії займаються випускники 2023 року і їх підготовка триватиме два роки, ще одна група навчається у США до кінця 2024 року.

Найближчими до закінчення навчання на винищувачах F-16 є українські пілоти з Данії. Як пояснив Ігнат саме звідти найшвидше доставлять літаки в Україну.

"Що стосується Данії, то це передова група. І винищувачі, і пілоти звідти прийдуть найшвидше. Коли це буде найшвидше? Ну, розраховуємо все ж таки на весну", — повідомив Ігнат.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Повітряних силах розповіли, скільки часу Росія готується до масового ракетного удару по Україні.

Також "Коментарі" писали, що Юрій Ігнат відреагував на інформацію про присутність в Україні західних бойових літаків F-16.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини