Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Повітряних силах розповіли, скільки часу Росія готується до масового ракетного удару по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У Повітряних силах розповіли, скільки часу Росія готується до масового ракетного удару по Україні

Юрій Ігнат пояснив, скільки Росії потрібно часу, щоб знову атакувати ракетами Україну.

2 січня 2024, 16:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росія 2 січня здійснила черговий масовий ракетний удар по Україні з залученням кількох типів ракет. Речник Повітряних сил Юрій Ігнат пояснив скільки часу російська армія витрачає на підготовку до подібних атак.

У Повітряних силах розповіли, скільки часу Росія готується до масового ракетного удару по Україні

Речник ПС Юрій Ігнат. Фото з відкритих джерел

Юрій Ігнат зауважив, що ракети – це сучасна технологічна зброя, яка програмується та направляється на відповідні цілі за кілька днів. Російські військові визначають маршрут, яким напрямком буде рухатись ракета, а також кінцеву ціль удару.

"На підготовку 4 дні достатньо, якщо у них є певні шаблони. Ракета програмується, забивається її маршрут, де її повернути направо, де її повернути наліво, а де опуститися та вийти на удар. Це технологічний виріб, він програмується спеціалістами, тому думаю в них є можливості", – пояснив Юрій Ігнат в ефірі телеканалу "Київ24".

Речник Повітряних сил розповів, що окупанти починають використовувати недоторканий запас озброєння для ударів по Україні. Останні ракетні атаки були в основному з ракет "X", тоді як "Калібри" Росія застосовує рідше.

Нагадаємо, що Росія запустила 2 січня по Україні близько 100 ракет, більша частина з них були направлені на Київ та Харків. Сили ППО знищили 72 російські ракети різного типу. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на масову ракетну атаку відреагував посол Великої Британії в Україні, який пояснив, як російські атаки впливають на українців. Згодом з'явилась реакція посла США, яка закликала підтримати Україну, щоб зупинити Путіна та його агресію.

Також "Коментарі" писали про військовий літак РФ, що скинув на російське село ракету, якою мав атакувати Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини