Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи є вже в Україні винищувачі F-16: пояснення Повітряних сил
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є вже в Україні винищувачі F-16: пояснення Повітряних сил

У Повітряних силах відреагували на інформацію про присутність в Україні західних бойових літаків F-16.

28 грудня 2023, 09:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат відреагував на матеріал американського видання Newsweek у якому припустили, що винищувачі F-16 вже знаходяться в Україні. За словами Ігната "матеріал висмоктаний з пальця".

Чи є вже в Україні винищувачі F-16: пояснення Повітряних сил

Чи є в Україні винищувачі F-16. Фото з відкритих джерел

Newsweek пише, що винищувачі F-16, ймовірно, вже знаходяться в Україні посилаючись на джерела в США. Крім того, видання припускає, що знищення шести російських літаків може бути пов’язано з використанням бойових західних літаків на території України.

На такі повідомлення відповів Юрій Ігнат, який вказав, що матеріал американського видання "ніочьом".

"Для чого тоді я учора 23 рази вмикався в прямі ефіри українських та іноземних медіа, аби розповісти про рашистський корабель і спростувати ідіотські російські заяви про знищення F-16, а також про недоцільність їх перебування в Україні на даному етапі? Дайте спокій!", — написав Ігнат у Facebook.

Нагадаємо, що раніше Юрій Ігнат пояснив ситуацію з можливою відправкою винищувачів F-16 з Нідерландів до кінця 2023 року. За словами речника Повітряних сил ЗСУ наразі Україна має створити відповідні умови, щоб літаки не стояли "під прицілом у ворога".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Австралія знищує вертольоти, які хотіла купити Україна для війни проти Росії. Збройні сили Австралії вирішили утилізувати літаки та замовити у США нові для своїх потреб.

Також "Коментарі" писали, що Росія зірвала контракт на поставку винищувачів до України. Це сталось під тиском російських дипломатів на одну з країн Латинської Америки.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василий

28 грудня 2023, 09:57

Західні ЗМІ всі проплачені ворогом і розганяють ейфорію за оплату, вводячи людей, держави в оману


Новини